Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Osijek: Uhitili prostitutku koja je pozitivna na HIV?

None Foto: Anđelko Suhodolčan

Dvije 24-godišnjakinje uhićene su u ponedjeljak u središtu Osijeka zbog prostitucije. Jedna od njih navodno se bori protiv opake bolesti dvije godine

Jedna od triju žena protiv kojih je osječka policija podigla prekršajne i kaznene prijave zbog prostitucije navodno je HIV pozitivna i dvije se godine liječi od te opake bolesti. Policija nije htjela ni potvrditi ni demantirati priču pozivajući se na Zakon o zaštiti prava pacijenata. Klijenti prostitutke (24) su bili iz Slavonskog Broda, Županje, Vinkovaca, Đakova i Osijeka. Infektolog prof. dr. Josip Begovac kaže da za klijente prostitutke koji su koristili kondom praktički nema rizika. Ne trebaju se bojati ni oni kojima je prostitutka pružila uslugu oralnog zadovoljavanja jer se HIV ne prenosi tako. Ako je netko imao odnos s bolesnom djevojkom bez kondoma, šanse za zarazu jednim spolnim odnosom su od 0,1 do 1 posto, kaže prof. dr. Begovac. Testiranja na HIV su besplatna i anonimna, a treba pričekati da prođe tri mjeseca od sumnjivog spolnog odnosa.

Komentari (16)
  • sad će bit strke...masovno testiranje...hahaha...

    30. 5. 2008,   11:52
  • Eto, bolest ko i svaka druga! Samo sa 24 godine se već prostituirati i još k tome širiti zarazu muškima koji ga ne znaju zadržati u hlačama, a ne daj bože donijeti opaku bolest i sebi i svojim životnim partnericama, to je već za svaku osudu!!! Bit će belaja u Osijeku!!!

    30. 5. 2008,   11:56
  • Zna se tko je makro u Osijeku, to zna i policija, i za to me boli briga, ali AIDS u mom susjedstvu, to ne trpim i strogo osuđujem.

    30. 5. 2008,   11:13