Obavijesti

News

Komentari 62

Osim Nobila, i drugi odvjetnici napustili oca pokojnog Davida

Osim Nobila, i drugi odvjetnici napustili oca pokojnog Davida
1

Nakon posjeta odvjetničkog tima Okružnom javnom tužiteljstvu u Banja Luci jedino je Ifet Feraget potvrdio da će nastaviti zastupati Davora Dragičevića...

VIDEO

Da su se razišli u stavovima s Davorom Dragičevićem, ocem stradalog mladića i da raniji četveročlani odvjetnički tim formiran u kolovozu u ovom slučaju više se postoji, potvrdio je za mondo.ba odvjetnik Duško Tomić, koji je s kolegom iz Hrvatske Antom Nobilom napustio sastanak s Davorom Dragičevićem.

"Više nisam šef odvjetničkog tima Davora Dragičevića. Tim više ne postoji jer su naši stavovi različiti", kazao je Tomić.

Nobilo: 'Davida nisu silovali, niti su ga ubili u zgradi MUP-a'
Nobilo: 'Davida nisu silovali, niti su ga ubili u zgradi MUP-a'

Nakon posjeta odvjetničkog tima Okružnom javnom tužiteljstvu u Banja Luci jedino je Ifet Feraget potvrdio da će nastaviti zastupati Davora Dragičevića, Davidovog oca.

"Od početka sam uz Davora. Nemam nikakvo mišljenje o onome o čemu ne postoje svi dokazi.  Dogodilo se ubojstvo. O detaljima nakon što Tužiteljstvo predstavi sve dokaze. Ostajem Davorov i Suzanin odvjetnik”, izjavio je Feraget.

Davor Dragičević i dalje tvrdi da je "vrh Republike Srpske i Tužiteljstva umiješan u ubojstvo njegovog sina“.

“Zahvaljujem se ostalim članovima koji nisu ništa učinili. Nisu me slušali”, rekao je dodajući da ima povjerenje u Ifeta Ferageta.

Obitelj Davida Dragičevića tvrdi da je on ubijen, dok je iz Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka rečeno kako postoji sumnja da je  Dragičević ubijen, odnosno da je 18. ožujka, nakon fizičkog sukoba s dvoje ili troje ljudi, bježeći pao u rijeku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:51

Nobilo: Nisu ga ni silovali ni masakrirali

Nobilo je za Federalnu televiziju iz Sarajeva u petak navečer ustvrdio kako su političari, ne navodeći o kojima je riječ, manipulirali njegovim ocem Davorom kako bi u javnosti konstruirali krivi dojam te je odbacio bilo kakvu povezanost vlasti Republike Srpske s ubojstvom i zataškavanjem tog slučaja.

- Otac Davor Dragičević je očajan čovjek. Sve mu opraštam i sve ga razumijem. Njemu je sin stradao. Međutim, njega su obuhvatili ljudi iz politike i oni ga otprilike usmjeravaju. Njima odgovara da je bio masakriran, da je silovan, da ga je ubila policija, da je ministar unutarnjih poslova to zapovjedio. Ništa to nije istina, rekao je Nobilo.

Odvjetničkom timu u kojemu je bio Nobilo su policija i tužiteljstvo u Republici Srpskoj potpuno omogućili pristup istrazi. Istodobno u dijelu medija bliskih oporbi u Republici Srpskoj tvrdilo se kako je David Dragičević, čije je tijelo pronađeno u rijeci u središtu Banja Luke najprije silovan, višestruko zlostavljan i ubijen u prostorijama policije, te da su vlasti, uključujući čak i predsjednika Milorada Dodika zataškavali ovaj slučaj.

- Mogu zasigurno reći - nitko ga nije silovao. Nitko ga nije masakrirao. Nije ubijen u zgradi MUP-a. Nije urota policijsko-tužiteljskih tijela da bi se ubio 21-godišnji dječak. To nije istina, rekao je Nobilo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije