Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Osim za šećer i meso, redovi i za kondome, paketić 5100 kn

None Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

Do inflacije i nestašice svega, od pelena do dezodoransa, došlo je zbog kolapsa cijena nafte. Venezuela uvozi većinu proizvoda, a nafta joj je glavni izvozni proizvod

Stajanje u redovima za piletinu, šećer i lijekove u Venezueli je svakodnevica, a ovih dana stanovništvo se suočava s novim poniženjem. U redovima se sada stoji i za kondome koje je teško pronaći, a još teže platiti, piše Bloomberg

- Ovo je novo dno. Zemlja nam je u takvom kaosu da sada moramo stajati u redu da bi imali seks - požalio se 31-godišnji Jonatan Montilla. 

Na internetu ih ima, ali su kao "suho zlato"

Oni koji ne žele stajati u redu, mogu pokušati kupiti kondome preko interneta, ali tamo će proći višestruko skuplje. Cijena paketa od 36 kondoma kreće se oko 755 dolara (5100 kuna) što je gotovo ravno minimalnoj plaći.

Do rekordne inflacije i nestašice svega, od pelena do dezodoransa, došlo je zbog kolapsa cijena nafte. Venezuela uvozi većinu proizvoda koje konzumira, a glavni joj je izvozni proizvod nafta. 

Najviše HIV pozitivnih, puno maloljetničkih trudnoća

Kolaps cijena nafte oslabio je opskrbu osnovnim namirnicama. Za to vrijeme predsjednik Nicolas Maduro odbija srezati socijalna davanja i štedi na uvozu. 

Abnormalno visoka cijena sredstava za kontracepciju izazvala je veliku frustraciju u zemlji koja ima najveći postotak HIV pozitivnog stanovništva u Južnoj Americi i visoku stopu maloljetničkih trudnoća. Pobačaj u Venezueli ilegalan je. 

Komentari (6)
  • kad sam ja to zadnji put radio sa kondomom smrdilo je u stanu tri dana po paljenoj gumi Sada radije iskočim iz vlaka kad se zahukta

    5. 2. 2015,   16:11
  • Tjedan dana iz Frankfurta sa povratnom kartom i smještajem 1580 Eura...ponijeti 5-6 paketa kondoma. ..dobar posao!

    5. 2. 2015,   16:52
  • A svakakvih gluposti se načitaš u tim novinam osim ako nije prekrivena reklama za Durex

    5. 2. 2015,   15:21