Obavijesti

News

Komentari 215

Osječani u šetnju u zaštitnom odijelu: Više se ne može živjeti

Osječani u šetnju u zaštitnom odijelu: Više se ne može živjeti
3

Djeca ne mogu u parkove, a ne možemo ni po namirnice. Izaći ćemo svi na ulice, kazala je Lucija Tadić. Posebno je neobično to što komarci u rojevima ulijeću u kuće, stanove i sobe

VIDEO

Ozbiljno nam je ugroženo zdravlje. U Osijeku nema normalnog života. Ne možemo izaći jer je neizdrživo. Domaće životinje i kućni ljubimci više nisu prisebne. Ovako više ne ide, kazala je Lucija Tadić, predsjednica osječkog Vijeća Mjesnog odbora Lijeva obala.

VIDEO: Kako se obraniti

Pokretanje videa...

01:44

U šetnju u zaštitnim odijelima

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najezda komaraca u cijeloj Osječkoj-baranjskoj županiji je nepodnošljiva, a potražnja za sprejevima je ogromna. Djeca koja su alergična na ubode komaraca zatočenici su svojih domova popodne i navečer.

Posebno je neobično to što komarci u rojevima ulijeću u kuće, stanove i sobe.

- Ovako strašno nikad nije bilo. Pa ne možemo navečer niti po namirnice. Djeca ne mogu u parkove. Ovo je elementarna nepogoda, a nitko ne čini ništa. Ako se ovako nastavi, izaći ćemo na ulice, ako treba, i u zaštitnim odijelima - rekla je Tadić.

Nije to bila nikakva šala jer od čitatelja smo dobili fotografije koje zorno pokazuju na kakvim su mukama Osječani.

- Ne može se živjeti od komaraca. Jutros sam išao šetati s prijateljima i oni su odlučili obući ova zaštitna odijela. Ja nisam ništa obukao i vratio sam se doma s ubodom na ubodom. To jednostavno nije normalno da moramo oblačiti trenirku i vestu na ovim temperaturama. Ovo je elementarna nepogoda - rekao nam je čitatelj iz Osijeka.

Građani prozivaju gradsku upravu, a gradska uprava obližnje općine Erdut, Petrijevce, Dardu i Josipovac, koji zbog nedostatka novca ne čine ništa.

- Kad smo lani imali sličnu situaciju, odlučili smo se za aviotretman, ali samo zelenog pojasa, jer sve ostalo je zakonom zabranjeno. To je napravila tvrtka Air tractor. Ali kad smo u veljači ove godine raspisali novi natječaj, ta se tvrtka, ali ni jedna druga, nije javila. Navodno imaju stari avion koji više nije za let, čini se da nitko drugi nema avion pogodan za takvo tretiranje - pojasnio je Romano Kristić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, dodavši kako bi trebalo inzistirati na larvicidnom tretmanu.

Profesorica s osječkog Odjela za biologiju, Nataša Turić, objasnila je da su glavni uzrok velikog broja komaraca velike poplave i visoki vodostaj.

- Čak sedam godina nije bilo velikih poplava u Kopačkom ritu kao sad. Moramo se prebaciti s tradicionalnog na suvremeno tretiranje komaraca, u kojem se direktno napadaju ličinke - pojasnila je Turić.

Najezda komaraca, piše Novi list, ponukala je Damira Kajina da kaže da bi Motovunsku šumu trebalo preimenovati u dolinu komaraca.

- Oblaci su komaraca, kako ti ljudi žive? Hoće li se problem riješiti i tko će zaprašivati - kazao je Kajin.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 215
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor