Obavijesti

News

Komentari 25

Osječka policija razotkrila je nekoliko kriminalnih skupina

Osječka policija izvijestila je da je uhitila i kazneno prijavila pripadnike više organiziranih kriminalnih skupina koji su krijumčarili i preprodavali drogu, cigarete...

VIDEO

Osječka policija izvijestila je u ponedjeljak da je uhitila i kazneno prijavila pripadnike više organiziranih kriminalnih skupina koji su krijumčarili i preprodavali drogu, cigarete i tablete za erektilnu disfunkciju, ukrali automobil i krali plin, ukupne vrijednosti na ilegalnom tržištu oko dva milijuna kuna.

Glasnogovornik osječko-baranjske Policijske uprave Darijo Premec rekao je na konferenciji za novinare da je to rezultat desetomjesečne opsežne istrage.

Za prvu skupinu, koju čini pet hrvatskih državljana i jedan državljanin Srbije, utvrđeno je da su početkom listopada, čamcem preko Dunava, prevezli torbu s osam kilograma marihuane, te ju potom čuvali u Aljmašu radi daljnje prodaje. Policija je drogu zaplijenila, a njezina vrijednost na crnom tržištu procjenjuje se na 180.000 kuna. Dvojicu pripadnika ove skupine također se tereti da su u Italiji ukrali džip marke Range Rover Sport vrijedan milijun kuna.

Druga skupina, koju čine četiri hrvatska državljana te jedan državljanin Bosne i Hercegovine i jedan državljanin Makedonije, sumnjiči se za kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora. Tijekom rujna, listopada i studenog, oni su teretnim automobilom prokrijumčarili više od četrdeset tisuća kutija cigareta s područja Srbije u Hrvatsku. Vrijednost cigareta procijenjena je na 600.000 kuna.  Također je u srpnju državljanin BiH na područje Republike Hrvatske unio iz Srbije nekoliko stotina tableta za liječenje erektilne disfunkcije, što su također namjeravali prodavati na ilegalnom tržištu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kod četvorice hrvatskih državljana, svrstanih u treću organiziranu skupinu, zaplijenjena je automatska puška, nekoliko stotina komada streljiva i detonatori te su protiv njih podnesene kaznene prijave zbog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Kod jednog od njih, policija je, prilikom pretrage doma i prostorija privatne tvrtke, uočila da krade plin na način da mu je mjerač potrošnje plina okrenut i spojen naopako. Tako je plinskom distributeru pričinio štetu od oko 110.000 kuna.

„Svaka od ovih ekipa je odvojena. Međutim mi smo provodili cjelokupno složeno kriminalističko istraživanje, ali povezanosti među njima nema. Ukupna procijenjena vrijednost zaplijenjenih stvari, kao i ukradenoga plina, je nešto iznad dva milijuna kuna“, istaknuo je Renato Vince, voditelj službe organiziranog kriminaliteta PU osječko-baranjske na konferenciji za novinare, dodavši kako je riječ o osobama s područja Osijeka i Vukovarsko-srijemske županije, svi su privedeni i protiv njih su podnesene kaznene prijave.

Policija je otkrila i razbojnika koji je pljačkao trgovine

Otkriven je i uhićen 27-godišnjak koji je tijekom studenoga i prosinca opljačkao osam prodavaonica na području osječkog Donjeg Grada te u Vukovarskoj, Firingerovoj i u Ulici Franje Krežme. Mladić je, uz prijetnju hladnim oružjem, od djelatnica ukrao nekoliko desetaka tisuća kuna. Nakon kriminalističke obrade, uz kaznenu prijavu prepraćen je u pritvor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje