Obavijesti

News

Komentari 77

Oskvrnuo je tijela: 'Skupljaču penisa' godina dana zatvora

Oskvrnuo je tijela: 'Skupljaču penisa' godina dana zatvora
2

Ivica Plehandžić (53) iz Slavonskog Broda na Općinskom sudu nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora zbog oskvrnuća obduciranih ljudskih tijela

VIDEO

Ivica Plehandžić (53) iz Slavonskog Broda u petak je na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora zbog oskvrnuća obduciranih ljudskih tijela. Plehandžićeva obrana najavila je žalbu u roku od 15 dana.

Premda se očekivalo da će na zadnjem ročištu Ivica Plehandžić iznijeti svoju obranu, on to nije učinio, a bilo je i bespredmetno nakon što je saslušan njegov audio i video iskaz kojeg je dao pred istražiteljima. 

Prije nego mu je izrečena presuda još jednom su saslušani ključni svjedoci, Anto Lovrić i njegova supruga koji su od Plehandžića kupili kuću u kojoj su pronađeni dijelovi muških spolovila. Marija Lovrić, supruga Ante Lovrića bila je vidno uznemirena i rekla je kako ništa ne zna. 

- U jednoj sobici kraj vrata vidjela sam dvije staklenke ali ne znam što je u njima bilo niti sam ih dirala. Ja sam samo radnicima kuhala kavu - ponovila je u više navrata. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Franjo Lepan/24sata

Njen suprug Ante Lovrić ostao je kod svog prvotnog iskaza kako je prvi puta staklenke vidio kada se vratio iz nabavke građevinskog materijala, a koje mu pokazao Jozo Štuc, policajac koji mu je privatno pomagao u uređenju kupljene kuće. I Štuc je ostao kod svog iskaza, a u kojem je još ranije kazao kako je staklenke u kojima je vidio muške spolne organe pronašao na vatri dok je Ante bio odsutan.  

Kako se optuženi branio šutnjom sudac je odlučio da se pusti audio video zapis njegovog iskaza kada je između ostaloga izjavio: "Žao mi je. Nisam znao kako da je to kažnjivo, tek mi je kasnije to rekao šef ". 

Optužba je i dalje tražila da se Ivica Plehandžić kazni zbog počinjenog djela, dok je njegova obrana zastupala tezu da ga se treba osloboditi zamjerajući optužbi neprovođenje kompleksnijeg vještačenja kojim bi se utvrdilo s kojih tijela nedostaju sporni organi te poklapa li se razdoblje njihovog oskvrnuća s razdobljem u kojem je branjenik radio kao pomoćnik obducenta. 

Nakon desetominutne stanke, sudac je izrekao presudu kazavši kako je Ivica Plehandžić (53) kriv za kazneno djelo oskvrnuća šest obduciranih tijela s kojih je odrezao pet muških spolnih organa, dva testisa i jedno vanjsko žensko spolovilo. Uzevši u obzir iskaz Plehandžić iz kolovoza, činjenicu kako je po nalazu vještaka optuženik u trenutku izvršenja ovih djela bio ubrojiv te se u sučeljavanju svjedoka kao vjerodostojnijem priklonio iskazu svjedoka Joze Štuca, sudac Vedran Pavelić izrekao je Ivici Plehandžiću kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, iako je maksimalna zapriječena kazna za ovo djelo dvije godine.

- Kao olakotnu okolnost kod izricanja presude uzeli smo činjenicu da je kao sudioniku Domovinskog rata optuženiku narušeno fizičko i psihičko zdravlje, a kao otegotne okolnosti činjenicu da je do sada pet puta kažnjavan, ali i zbog činjenice kako je ovim kaznenim djelom, koje je medijski bilo znatno popraćeno, kod građana koji su u to vrijeme imali pokojnike na patologiji, izazvao nemir te ih doveo u situaciju proživljavanja teških tjeskobnih situacija - rekao je sudac Pavelić obrazlažući visinu kazne, dodavši kako je optuženik dužan platiti i troškove suđenja u iznosu od 3800 kuna. Upoznao je obranu s mogućnošću žalbe, koja je i najavljena u zakonski propisanom roku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!