Obavijesti

News

Komentari 34

Oslobodili su Bandića, Lovrića i Palac: Uskok se žali na presudu

Oslobodili su Bandića, Lovrića i Palac: Uskok se žali na presudu
1

Na nepravomoćnu presudu od 19. listopada Uskok se žalio zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka budući da su, smatraju, razlozi navedeni u presudi nejasni...

VIDEO

Uskok je podnio žalbu na presudu zagrebačkog Županijskog suda kojom su Milan Bandić, Ivan Lovrić i Zdenka Palac sredinom listopada oslobođeni optužbi da su u ''aferi štandovi'' pogodovali udruzi U ime obitelji, objavio je Uskok u petal na svojim internetskim stranicama.

Na nepravomoćnu presudu od 19. listopada Uskok se žalio zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka budući da su, smatraju, razlozi navedeni u presudi nejasni, odnosno u znatnoj mjeri proturječni.

Uskok drži da ''o odlučnim činjenicama postoji znatna proturječnost između onoga što se navodi u razlozima presude o sadržaju izvedenih dokaza, od stvarnog sadržaja tih dokaza''.

Osim toga, Uskok smatra da je Županijski sud pogrešno utvrdio činjenično stanje s obzirom da je izveden pogrešan zaključak o nepostojanju dokaza da bi okrivljenici počinili kaznena djela koja im se stavljaju na teret.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vrhovnom sudu Uskok je predložio da okrivljenike proglasi krivima ili da ukine pobijanu presudu i predmet vrati na ponovno odlučivanje.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i njegovi suoptuženici Ivica Lovrić i Zdenka Palac oslobođeni su 19. listopada krivnje u slučaju štandovi, u kojoj ih je Uskok teretio za pogodovanje udruzi U ime obitelji na štetu grada.

Uskok je o optužnici tvrdio da je Bandić sa svojim suradnikom, gradskim pročelnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom "Tržnica Zagreb" Zdenkom Palac udruzi U ime obitelj priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna ustupajući im bez naknade štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum o promjeni izbornog zakona.

Pri kraju suđenja Uskok je izmijenio optužnicu pa je Bandić, uz zlouporabu položaja i ovlasti, terećen i za trgovanje utjecajem u odnosu na trećeoptuženu direktoricu gradskih tržnica.

Istovremeno, Lovriću je optužnica ublažena pa je umjesto za zlouporabu položaja optužen za pomaganje u tom nedjelu, dok je za Zdenku Palac optužnica ostala nepromijenjena.

Osim u "aferi štandovi" Bandić je za štetu gradu, ali i državnom proračunu optužen i u slučaju Agram. Bandić je na početku tog suđenja također odbacio krivnju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a