Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Osnovat će se fond koji bi financirao slične slučajeve"

None Foto:

OSTALO JE 22 MILIJUNA KUNA: Uplatit će ga u fond koji će biti usmjeren u svrhu liječenja druge djece. Ideja je da se na razini Republike Hrvatske, rekao je Vladimir Rončević

Mila je dobro, vedra i vesela, kao i uvijek, rekao je Vladimir Rončević o unuci Mili koja je u utorak stigla na liječenje u SAD. 

- Situacija je regularna, u tijeku su pretrage, koje su krenule odmah nakon što su se pojavili u bolnici - kazao je Rončević za N1 i najavio osnivanje fonda za djecu u sličnim slučajevima. 

Ostalo je 22 milijuna kuna

Za sina kaže da je 'svoju energiju i ogroman entuzijazam usmjerio je u dobrom smjeru'. 

ŠTO S OSTATKOM NOVCA? 'Ako višak novca od Mile ide za drugu djecu nema oporezivanja

- Njegov stan je prodan, kad dobije novac, položit će ga na račun. Uplatit će ga u fond koji će biti usmjeren u svrhu liječenja druge djece. Ideja je da se na razini Republike Hrvatske u Rijeci registrira fond koji će financirati ovakve slične slučajeve. Mili je trebalo 15 milijuna kuna, ostalo je oko 22 milijuna i mislim da neke donacije još uvijek pristižu. To će biti u fondu kojim će se sanirati ovakvi i slični slučajevi - rekao je Rončević koji objašnjava kako bi se fond punio stalno, a ne iz akcije u akciju. Iako bi bolje bilo da sustav riješi taj problem, ovakve su akcije dragocjene, istaknuo je.


 

Tema: Hrvatska

Komentari (73)
  • Osnujte ali uzmite od vladajucih i politicara ! Nas narod uvijek je pomogao ili pomogne ali nemojte pretjerivati ! Sory mozda mi je komentar okrutan ali kad je krenula akcija pokucala mi susjeda stara oko 80 god i donjela 20 kn da idem uplatiti za djevojcicu a ta jadna baka nema ni sama za sebe pomaze joj cijela zgrada !

    3. 4. 2019,   19:20
  • Samo ne još jedan "fond". Postoje već razno razne zaklade. Nemojte samo i ovu lijepu priču uprskati na kraju.

    3. 4. 2019,   19:21
  • A djed bivsi direktor HRTa zato i je sve tako medijski eksponirano i poduzeto. Koliko ima jadne djece i bolesne kojima su roditelji povuceni i niko i nista zato i treba posebni fondovi za njih da se naj potrebnijina pomogne. Mila brz oporavak i zdrava se vrati.

    3. 4. 2019,   20:00