Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Leš u škrinji: Smiljani Srnec su produljili pritvor za još 30 dana

None Foto: Željko Hladika/24sata 9

Smiljani Srnec (45) produžen je istražni zatvor za još mjesec dana i to zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

- Točno je da je sutkinja produljila istražni zatvor za mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Važno je naglasiti da su svi svjedoci ispitani pa više ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke, objasnio je glasnogovornik Županijskog suda Igor Pavlic u Varaždinu odluku sutkinje da Smiljani Srnec istražni zatvor produlji za još mjesec dana.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Sutkinja istrage je procijenila da je mjesec dana dovoljno vremena da Državno odvjetništvo izvede još preostale dokaze prije odluke hoće li podići optužnicu ili ne. 

Slučaj iz Pavlovca: Smiljanu produljili istražni zatvor za još mjesec dana Reporter: Helena Tkalčević

Posted by 24sata on Wednesday, May 15, 2019

Protekla tri mjeseca Smiljana Srnec (45) provela je u zatvoru pod sumnjom da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu ubila mlađu sestru. Danas se očekuje odluka o produljenju istražnog zatvora

POGLEDAJTE VIDEO:

Istražni zatvor Smiljani Srnec je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila 20. veljače zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od počinjenja novoga kaznenog djela.

POGLEDAJTE VIDEO

Slučaj ‘škrinja’ koji je prestravio Hrvatsku: Smiljanu Srnec u lisicama doveli na varaždinski sud radi odluke o produljenju istražnog zatvora Reporter: Helena Tkalčević

Posted by 24sata on Wednesday, May 15, 2019

Nakon gotovo puna tri mjeseca, žena osumnjičena za ubojstvo vlastite 23-godišnje sestre Jasmine Dominić u ljeto 2000. godine. danas će dobiti odluku o produženju istražnog zatvora. 

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Sutkinja istrage danas odlučuje o zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu da se Smiljani produlji istražni zatvor za još tri mjeseca.

LEŠ U ZAMRZIVAČU Horor u Palovcu: Smiljanu su u zatvoru posjetili članovi obitelji

Inače, šest mjeseci maksimalno je koliko prema Zakonu o kaznenom postupku mogu držati okrivljenika do podizanja optužnice. Sud može prihvatiti zahtjev tužiteljstva i odrediti još tri mjeseca istražnog zatvora, može skratiti to vrijeme i odrediti mjesec odnosno dva mjeseca, koliko smatraju opravdanim, ili pustiti okrivljenicu na slobodu.

Foto: Željko Hladika/24sata

Priznala da je 'zatukla' sestru pa - zašutjela

Kako doznajemo, istražitelji, osim šturog Smiljanina priznanja da je 'zatukla' sestru danog u neformalnom razgovoru policiji istu večer kad je uhićena, drugog pravog dokaza da je upravo ona ubojica zapravo i nemaju.

Vjerojatno je iz tih razloga Smiljanin odvjetnik Krešimir Golubić u žalbenom postupku na istražni zatvor i istragu, pokušao to neformalno priznanje zajedno s drugim službenim bilješkama policije izdvojiti iz spisa.

Komentari (79)
  • Opasnost od ponavljanja kaznenog djela, ima još koju sestru koju nije smrznula u škrinji? Interesantni zaključci hrvatskih sudova.

    15. 5. 2019,   12:50
  • Članak zakona koji predviđa blagodat poštede najbliže rodbine od svjedočenja u koliziji je s člankom br. 300 Kaznenog zakonika kojim se predviđa kazna zatvora do 3 godine za neprijavljivanje teških kaznenih djela.

    15. 5. 2019,   11:02
  • Ništa mi ovdje nije jasno, niti ona, niti policija, niti tužiteljstvo niti njezini iz obitelji, jednavelika zbrka, koja se mogla riješiti prije dvadeset godina.

    15. 5. 2019,   11:32