Obavijesti

News

Komentari 121

Ostala je bez lica i obje ruke, od države traži 850 milijuna kuna

Ostala je bez lica i obje ruke, od države traži 850 milijuna kuna
10

Charla Nash je 2009. godine prijateljici htjela pomoći čimpanzu namamiti u kuću, a životinja je napala. Tvrdi kako su vlasti znale što se događa, no nisu joj pomogle

VIDEO

Nakon napada čimpanze ostala je slijepa, izgubila je obje ruke te su joj transplantirali lice. Charla Nash (60) sada od savezne države Connecticut u SAD-u traži 850 milijuna kuna odštete. Žena ističe kako su vlasti znale što se s njom događa, no nisu na to obraćale puno pozornosti.

U petak je pred sudom izjavila da su vlasti znale kako je čimpanza opasna, ali nisu poduzeli ništa. Nash kaže da bi s 850 milijuna kuna mogla platiti sve liječničke troškove te da bi mogla lagodnije živjeti. 

- Znali su sve što je bilo, ali me nisu ni pokušali zaštititi - rekla je Charla. Prošle godine su joj blokirali tužbu države, no odvjetnici su zaključili kako je sada za to sve spremno. 

Odvjetnik države Connecticut, George Jepsen, rekao je kako država ne može biti odgovorna za taj napad. 

Čimpanza joj otkinula nos, usne, kapke i ruke

Čimpanza Travis napala je Charlu 16. veljače 2009. godine nakon što je vlasnici životinje otišla pomoći namamiti čimpanzu nazad u stan. Životnja je u tom trenutku napala, a otkinula joj je nos, usne, kapke i ruke. Policija je ubrzo stigla te su upucali čimpanzu, javlja Daily Mail.

Charla je od napada bila na nekoliko operacija, a između ostalog su joj transplantirali i lice. Unatoč nekoliko pokušaja transplantacije ruku, Charla i dalje čeka. Liječnici su joj pokušali transplantirati ruke 2011. godine, no ubrzo su ih morali maknuti jer joj cirkulacija nije bila dobra te je dobila infekciju. 

Mjesečno na troškove liječenja i ostale medicinske pomoći troši 90.000 kuna, ali taj iznos je i veći zbog dodatnih troškova. Odvjetnici Charle Nash tuže državu, jer ističu kako su vlasti znale da je čimpanza bila ljubimac Charline prijateljice, a u toj državi je zabranjeno kod kuće držati životinje teže od 22 kilograma bez dozvole. Njena prijateljica za to nije imala dozvolu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.