Obavijesti

News

Komentari 27

Ostala je bez posla nakon 28 godina pa postala svoja šefica

Ostala je bez posla nakon 28 godina pa postala svoja šefica
5

Ankica Barić nije očajavala nakon što je ostala bez posla. Osluškivala je što nedostaje njezinom gradu i otvorila prvu peglaonicu u Osijeku. Nakon četiri godine nije požalila, sretna je što se odlučila na taj životni korak

VIDEO

Nisam znala što ću ni kamo ću kad sam ostala bez posla. Skoro 28 godina sam radila za jednu tekstilnu tvrtku, koja je propala. Nisam htjela očajavati, osluškivala sam što nedostaje našem gradu i tako dobila ideju koju sam realizirala.

Kaže nam to Ankica Barić, koja je prije gotovo četiri godine pokrenula posao, otvorila je prvu peglaonicu u Osijeku.

- Grozno mi je bilo kad sam ostala bez posla. No nisam dugo bila na burzi prije nego što mi je došla ideja. Razmišljajući što bih mogla, shvatila sam kako u Osijeku ne postoji peglaonica. Živimo u užurbanom vremenu, ljudi su prezaposleni, nemaju vremena za peglanje, a i taj posao je većini mrzak, pa sam odlučila da bih mogla peglati ja umjesto njih - kaže nam dodajući kako osim glačanja nudi krojačke usluge prepravka odjeće.

Prije četiri godine nije znala u kakvu se avanturu upušta, a iz današnje perspektive kaže da joj nije žao zbog toga. Ovaj biznis u drugim gradovima ide puno bolje, ističe, obzirom na financijsku situaciju sugrađana. Iako dosta teško, zarađuje dovoljno za sebe.

Vlastiti posao ima svoje prednosti, kaže, ali i nedostatke.

- Lijepo je imati nešto svoje, naravno. Nemaš nikoga nad glavom, ali i to je stresno. Radim sama, zarađujem pristojnu plaćicu, bolje išta nego ništa, ali ne dovoljno da bih zaposlila nekoga, pa ne mogu ni na godišnji ni na bolovanje - ističe Ankica dodajući kako je početak, bez obzira na poticaj, bio najteži. Sad je ipak malo lakše kad se uhodala i kad se pročulo za njenu uslugu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"