Obavijesti

News

Komentari 92

Ostali bez svega: 'Curice stalno plaču jer im je izgorio zeko...'

Ostali bez svega: 'Curice stalno plaču jer im je izgorio zeko...'
14

Obitelji Dervišaj iz Raše u Istri požar je progutao stan i svu imovinu. Njihove djevojčice neutješne su jer više nema ni ljubimca Pahuljice

VIDEO

Ništa nismo uspjeli spasiti. Niti igračke, niti dječje krevetiće, namještaj, odjeću... Sve je izgorjelo u nekoliko minuta. Najgore mi je bilo djeci pogledati u oči i reći da im je izgorjela njihova Pahuljica. Ispričali su nam to potreseni supružnici Dervišaj, Valentina (23) i Izet (32) iz Raše kraj Labina. Obitelj s djevojčicama Majalenom (2) i Elenorom (4) na sreću nije bila kod kuće kada je u srijedu poslijepodne, u stanu na drugom katu zgrade buknuo je požar. Ostali su bez svega.


POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:18

- Djeca plaču i dozivaju zeku. Ne znaju što bi i ne razumiju da više ne mogu kući. Ni suprug ni ja ne znamo što ćemo. Ovo je košmar i očaj - kažu. Izet je radio, a Valentina i djeca su se igrali u parku kada su dobili poziv da im gori stan. Došavši do zgrade, u šoku su mogli samo promatrati kako plameni jezici gutaju sve što je mlada obitelj imala. U stanu su bili podstanari, a sreća u nesreći je što u požaru nema ozlijeđenih. Međutim, od unutrašnjosti stana ostalo je zgarište. Namještaj, igračke i sve obiteljske uspomene tek su gomila pepela, a u zgradi su nagorjeli još neki prostori. Obitelj Dervišaj je ostala bez doma, a za sada se snalaze spavajući kod Izetove obitelji. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tamo nas je jedanaest i teško je. Kao sardine smo u kutiji, ali smo neizmjerno zahvalni. Hvala i mojoj majci na pomoći. Ne tražimo milostinju, samo pristojan smještaj i nekoliko potrepština za djecu koja su u požaru izgubila sve svoje malene snove - pričaju roditelji. Ponavljaju da im je najgore zbog zeca Pahuljice.

POGLEDAJTE GALERIJU:

14
| Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Privatni album


- Djevojčice je neprekidno dozivaju. Ja sam nezaposlena, a suprug radi u jednoj građevinskoj tvrtki za nešto više od 3000 kuna i nemamo puno novca. Općina Raša dala nam je jednokratnu financijsku pomoć i obećala da će se kroz mjesec dana naći smještaj. Treba krenuti iz početka, ali kako - pita se očajna žena. Šteta je totalna, a osim smještaja potrebno im je gotovo sve od odjeće i pelena do namještaja. Vlasnica stana, koju smo zatekli u zgradi, nije dopustila fotografiranje izgorenog prostora. Supružnici hvale stanodavku.

- Divna je osoba. I ona je u šoku. Mog supruga poznaje već dugo, a uvijek nam izlazi u susret. Tu smo živjeli oko dvije godine - priča Valentina.

Iz policije i inspekcije, koja je pregledala izgorenu kuću, kažu da je požar izazvao kvar na instalacijama. Procijenili su da šteta iznosi više stotina tisuća kuna.
 Ovaj mladoj obitelji možete pomoći uplatama na račun: Valentina Dervišaj, OTP banka HR5624070003205884547

Žive od 3000 kuna koje zaradi suprug

Dervišajima treba sve- od odjeće, igračaka i namještaja do pelena. Vatra im je progutala sve pa i ljubimca i uspomene. Trenutno žive s obitelji gdje ih je ukupno jedanaest u skučenom prostoru. Trebaju pomoć za novi životni početak

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.