Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ostali bez svega: 'Curice stalno plaču jer im je izgorio zeko...'

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Privatni album 14

Obitelji Dervišaj iz Raše u Istri požar je progutao stan i svu imovinu. Njihove djevojčice neutješne su jer više nema ni ljubimca Pahuljice

Ništa nismo uspjeli spasiti. Niti igračke, niti dječje krevetiće, namještaj, odjeću... Sve je izgorjelo u nekoliko minuta. Najgore mi je bilo djeci pogledati u oči i reći da im je izgorjela njihova Pahuljica. Ispričali su nam to potreseni supružnici Dervišaj, Valentina (23) i Izet (32) iz Raše kraj Labina. Obitelj s djevojčicama Majalenom (2) i Elenorom (4) na sreću nije bila kod kuće kada je u srijedu poslijepodne, u stanu na drugom katu zgrade buknuo je požar. Ostali su bez svega.


POGLEDAJTE VIDEO:

- Djeca plaču i dozivaju zeku. Ne znaju što bi i ne razumiju da više ne mogu kući. Ni suprug ni ja ne znamo što ćemo. Ovo je košmar i očaj - kažu. Izet je radio, a Valentina i djeca su se igrali u parku kada su dobili poziv da im gori stan. Došavši do zgrade, u šoku su mogli samo promatrati kako plameni jezici gutaju sve što je mlada obitelj imala. U stanu su bili podstanari, a sreća u nesreći je što u požaru nema ozlijeđenih. Međutim, od unutrašnjosti stana ostalo je zgarište. Namještaj, igračke i sve obiteljske uspomene tek su gomila pepela, a u zgradi su nagorjeli još neki prostori. Obitelj Dervišaj je ostala bez doma, a za sada se snalaze spavajući kod Izetove obitelji. 


Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Privatni album

- Tamo nas je jedanaest i teško je. Kao sardine smo u kutiji, ali smo neizmjerno zahvalni. Hvala i mojoj majci na pomoći. Ne tražimo milostinju, samo pristojan smještaj i nekoliko potrepština za djecu koja su u požaru izgubila sve svoje malene snove - pričaju roditelji. Ponavljaju da im je najgore zbog zeca Pahuljice.

POGLEDAJTE GALERIJU:

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Privatni album 14


- Djevojčice je neprekidno dozivaju. Ja sam nezaposlena, a suprug radi u jednoj građevinskoj tvrtki za nešto više od 3000 kuna i nemamo puno novca. Općina Raša dala nam je jednokratnu financijsku pomoć i obećala da će se kroz mjesec dana naći smještaj. Treba krenuti iz početka, ali kako - pita se očajna žena. Šteta je totalna, a osim smještaja potrebno im je gotovo sve od odjeće i pelena do namještaja. Vlasnica stana, koju smo zatekli u zgradi, nije dopustila fotografiranje izgorenog prostora. Supružnici hvale stanodavku.

- Divna je osoba. I ona je u šoku. Mog supruga poznaje već dugo, a uvijek nam izlazi u susret. Tu smo živjeli oko dvije godine - priča Valentina.

Iz policije i inspekcije, koja je pregledala izgorenu kuću, kažu da je požar izazvao kvar na instalacijama. Procijenili su da šteta iznosi više stotina tisuća kuna.
 Ovaj mladoj obitelji možete pomoći uplatama na račun: Valentina Dervišaj, OTP banka HR5624070003205884547

Žive od 3000 kuna koje zaradi suprug

Dervišajima treba sve- od odjeće, igračaka i namještaja do pelena. Vatra im je progutala sve pa i ljubimca i uspomene. Trenutno žive s obitelji gdje ih je ukupno jedanaest u skučenom prostoru. Trebaju pomoć za novi životni početak

Komentari (92)
  • Kao osoba bliska podstanarima moram reci da pola ovaga nije istina,niti je izgorio cijeli stan,niti su stanarima izgorjele sve stvari. U stanu je izgorila jedna soba a ostalo je crno od dima. A sto se tice osobnih stvari podstanara,novinari su trebali pogledati u kontejner malo bolje pa da vide koliko je cistih i dobrih stvari baceno,i kolika je stvarna steta..Zao mi je svih,ali sirenje dezinformacija radi toga da se dobiju nove stvari jednostavno nije u redu

    18. 11. 2018,   01:00
  • Podstanari su ušli u najnešten stan.sve šta je izgorjelo bilo je od gazdarice.dok gazdaricu tješe susjedi on se naslikava po novinama i širi laži.žao mi je ali je istina.

    18. 11. 2018,   01:32
  • hm, da, nije lako, ALI, zašto NJIMA pomoć, oni nisu ostali bez stana nego vlasnica, oni su podstanari, tako da nisu ostlai bez stana, mogu normalno tražiti novi, zašto vlasnica nije dobila pomoć?!

    17. 11. 2018,   20:08