Obavijesti

News

Komentari 164

Sve nestalo u požaru: Za 1500 čokota vinove loze dobila 55 kn

Sve nestalo u požaru: Za 1500 čokota vinove loze dobila 55 kn
1

Pitala sam ih u nevjerici jesu li me zbilja zbog 55 kuna zvali!? Fala vam, meni to ne treba. Rekli su mi da je to država uplatila, da nema veze s općinom, kaže Milica iz Kistanja...

VIDEO

Propao mi je sav trud, ali barem sam dobila velike pare, šaleći se na svoj račun kaže nam Milica Kostović (72) iz Kistanja u šibenskom zaleđu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:35

U kolovozu prošle godine, kad su požari bjesnili Dalmacijom, izgorjeli su joj vinograd i bajami.

- Danima sam plakala kad sam vidjela kako sve gori. Niste mogli prići požarištu u Krnetama, gdje mi je bio vinograd. Trave nije bilo, ali vatra je zahvatila lišće loze. Panjevi su tinjali još dva-tri dana nakon što je vatra ugašena. I bajami su izgleda svi stradali, mada sam se isprva nadala da korijenje nije izgorjelo - prisjetila se Milica.

Pretrpjela je veliku štetu jer je ostala bez svega, pa i poticaja koje je dobivala za vinograd. Ovih dana država joj je isplatila 55 kuna odštete za elementarnu nepogodu zbog koje je ostala bez 1500 čokota vinove loze u njezinu vinogradu.

- Pozvali su me u Općinu Kistanje da im donesem žiro-račun da mi sjednu novci od odštete. Pitala sam koliko će mi isplatiti pa su mi rekli da je nešto sitno, ali kad je pravnica rekla da je riječ o 55 kuna, nisam mogla vjerovati. Pitala sam ih u nevjerici jesu li me zbilja zbog 55 kuna zvali!? Fala vam, meni to ne treba. Rekli su mi da je to država uplatila, da nema veze s općinom. Nisam podigla novac. Rugaju se sa sirotinjom, to je sramota i bruka. Pa posjedovni list koji mi je trebao da zatražim odštetu stajao je 70 kuna. Ni to nisu pokrili - ogorčena je Milica, koja još ima 70-ak ovaca.

Iznenađena iznosom odštete ostala je i Branka Smolić, kojoj je ljetos izgorio maslinik u Bribiru.

- Uplatili su mi sramotnih 300 kuna za 100 maslina starih 30-ak godina. Pretprošle godine s njih smo ubrali 2000 kilograma, a od toga smo dobili 400 litara ulja - ljuta je Branka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 164
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa