Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ostali su samo panjevi: Lopovi su starici ukrali čitavu šumu

None Foto: Željko Rukavina/24sata

U šumi Kalnik Zorice Habijančić (76) kraj Čazme lopovi su posjekli više od stotinu stabala. Susjed Ivan Štimac pomaže joj raščistiti raslinje

Ne znam što je to ušlo u ljude da sve kradu, pa čak i šumu, koja je rasla najmanje pola stoljeća, a neka su debla imala i stotinu godina, kaže nam potresena i teško pokretna Zorica Habijančić (76) iz Vrtlinske, naselja u Čazmi.

Naime, njoj je netko posjekao doslovce sva stabla hrasta, graba i bukve, koja su rasla na površini oko jednog hektara. Šumu Kalnik pokraj Andigole, koju je kupio njezin suprug prije 30 godina, nitko nije dulje obilazio. Prije tjedan dana Zorica je poslala unuka da otiđe vidjeti ima li koje srušeno stablo za ogrjev. No unuk ju je nazvao i šokirano govorio da šume nema.

- Mislila sam da su promašili šumu, ali kad je i međaš potvrdio da je šuma doista posječena, nisam mogla doći k sebi od šoka. Već je počela rasti šikara jer su debla posječena najkasnije u proljeće i izvezena - kaže.

Sve je prijavila policiji. Prema prvim neslužbenim informacijama, radi se o šteti od najmanje 110.000 kuna, ako se porušena šuma gleda kao ogrjevno drvo. Sa susjedom Ivanom Štimcem, koji je i sam ostao prije nekoliko godina bez svoje šume, obišli smo šumu u kojoj su ostali panjevi.

- Kao što vidite, šuma je daleko od ceste i tu je trebala prava mehanizacija za izvlačenje debla - govori Štimac.

Tema: Hrvatska

Komentari (13)
  • Zanimljivo. Učiteljicu su "ulovili" dok je vozila drva za ogrijev iz vinograda u "tamiću" ili traktoru a sad nitko nije vidio kamione s prikolicom kad odvoze silne trupce.

    17. 10. 2019,   20:41
  • isto ko kradezea ,,sve nestalo a niko ne zna kako ili tko

    17. 10. 2019,   20:16
  • Gdje su sad oni takozvani rangeri koji pisu kazne za tri vrganja?

    17. 10. 2019,   22:26