Obavijesti

News

Komentari 214

Ostavio djeci 262 mil. kuna, ali oni sada ratuju za nasljedstvo

Ostavio djeci 262 mil. kuna, ali oni sada ratuju za nasljedstvo
3

Rat za bogatstvo: Zvonko Ninčević imao je pet oporuka. Kćer smatra da je njegova oporuka krivotvorina jer je, prema njoj, sinu ostavio pola, a kćerima po četvrtinu

VIDEO

Zadranka Sandi Opačak sa stalnom adresom u Münchenu, sudu je tužila majku, brata i sestru jer drži da je oporuka njezina pokojnoga oca, poznatog poduzetnika Zvonka Ninčevića, krivotvorina.

U optužnom prijedlogu Opačak tvrdi da je potpuno isključena iz nasljedstva koje se procjenjuje na 262 milijuna kuna (35 milijuna eura). Osim vlastite obitelji, u tužbi navodi da su krivotvorenju oporuke "kumovali" kardiolog iz zadarske Opće bolnice dr. Zorislav Šušak i medicinska sestra Silvia Gvardiol.

Ninčević je prilikom pisanja oporuke bio svjestan svega; liječnik i sestra koji su bili svjedoci pri potpisivanju imovine

Oporuka, za koju Opačak tvrdi da je krivotvorina, navodno je sačinjena u pet primjeraka i potpisana u bolnici početkom lipnja 2008. godine, dok je pokojni Zvonko Ninčević ležao na Odjelu kardiologije. Svaki od pet primjeraka navodno je imao različite pokojnikove potpise. O tome tko je i kakvu ulogu imao u čitavom slučaju pokušat će se razriješiti na Općinskom sudu u Zadru, gdje je početkom tjedna počela sudska rasprava, na kojoj su saslušani optuženi. Svi su pred sudom rekli kako se ne osjećaju krivima za djela koja im se optužnim prijedlogom stavljaju na teret.

- Pokojni Ninčević iza sebe je ostavio golemu i vrijednu imovinu, među ostalim dio zgrade u kojoj je smještena Županijska Gospodarska komora u Zadru i poslovni prostor u Radićevoj u kojoj je smještena drogerija, rekao nam je Damir Hećimović, odvjetnik Sandi Opačak. 

Krivotvorenju oporuke kumovali su u bolnici; pokojnikova kći optužuje liječnika i sestru

Osim toga spor se vodi oko još niza nekretnina na prostoru Zadarske županije. Liječnik Šušak i sestra Gvardiol posvjedočili su kako je pokojni Nižić tijekom boravka u bolnici bio svjestan svega, te da je osobno zamolio doktora da mu bude svjedok pri potpisivanju oporuke.

Pokojnikov sin Branimir Ninčević sudu je pak rekao kako mu je majka rekla da otac traži da iz kuće donese oporuku iz sefa. Pokojni Ninčević navodno je na bolničkom krevetu za sebe pročitao oporuku, te zamolio liječnika da mu bude svjedok, a doktor upitao medicinsku sestru da i ona stavi svoj potpis. Sin Branimir nadalje je dodao kako je otac sastavio oporuku u kojoj je njemu ostavio polovicu imovine, a svakoj od dviju kćeri po četvrtinu.

Sinu je ostavio pola, a kćerima po četvrtinu; Ninčević je dijelio po "domaći"

Suđenje se nastavlja potkraj idućega mjeseca kada će se grafološki vještačiti oporuka. Pokojni Zvonko Ninčević, nekada vlasnik tvrtke Bayern Commerce, i prije šest godina bio je zanimljiv medijima. Tada je morao iseliti iz elitnoga poslovnoga prostora na samoj Kalelargi, oko kojega se sporio s poduzetnikom Jadrankom Lisicom. Obojica su polagala pravo vlasništva nad nekadašnjim prostorom bivše beogradske izdavačke kuće Rad.

Lisica je pobijedio na sudu i deložirao Ninčevića. Početkom dvijetisućitih pokojni Ninčević se sporio i s bivšim gradonačelnikom Nina Jakovom Šalovom, oko vlasništva nad nekretninom koja je ranije bila u vlasništvu slovenske Lesnine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 214
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.