Obavijesti

News

Komentari 54

Ostavio dug: Bandić je izbacio Brkića iz još jednog lokala

Ostavio dug: Bandić je izbacio Brkića iz još jednog lokala
1

Brkićeve jednostavne tvrtke su, kako osmo otkrili, u nešto više od godinu i pol zakupile 41 državni i gradski prostor u središtu Zagreba. Od toga je 15 gradskih...

VIDEO

Milan Bandić odlučio je izbaciti Jozu Brkića iz još jednog gradskog lokala, a odluku koju je potpisao otkriva da je samo za taj lokal stariji brat Milijana Brkića ostao dužan skoro 43.000 kuna za najamninu i ostale komunalije. Ispada da Brkić nije plaćao zakup skoro 10 mjeseci, a niti je prostor priveo svrsi. Dobio ga je u zakup još u ožujku 2018. godine

Ovaj put se radi o prostoru u Ilici 36 gdje je trebala biti brijačnica Feš i Nobl. Mi smo prošli tjedan bili na toj lokaciji, ali rano ujutro i izgledalo je kao da je barem taj prostor zaista i priveden svrsi. Izlozi su oblijepljeni neprozirnom reklamom brijačnice, a čak i na njenoj Internet stranici stoji adresa da se može posjetiti i telefonski broj za narudžbe. Međutim, obrazloženje odluke otkriva suprotno.

Špijuni oko nas: Vargi upala policija jer su iscurili SMS-ovi
Špijuni oko nas: Vargi upala policija jer su iscurili SMS-ovi

- Očevidom provedenim 01.04.2019. utvrđeno je da je zakupnik započeo s adaptacijom predmetnog prostora, međutim isti i dalje nije priveden namjeni, niti se u istom obavlja ugovorena djelatnost – stoji u obrazloženju odluke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kao i ranije za prostor u Paromlinskoj, službenici su ga upozorili u više navrata da prostor treba urediti, ali to na kraju nije urađeno. U Paromlinskoj je ostao i dug od preko 20.000 kuna koje je Brkić naknadno podmirio.

Brkićeve jednostavne tvrtke su, kako osmo otkrili, u nešto više od godinu i pol zakupile 41 državni i gradski prostor u središtu Zagreba. Od toga je 15 gradskih. Zasad je šest gradskih i državnih prostora vratio jer u njima nije pokrenuo posao. Većina ostalih stoji zapuštena, a tamo gdje je Brkić i pokrenuo poslove, prodao je udjele u tvrtkama i tako izbjegao zakonsku zabranu podzakupa.

Kralj derutnih lokala: Brkić je zakupio 41 prostor u Zagrebu
Kralj derutnih lokala:  Brkić je zakupio 41 prostor u Zagrebu

Prije sedam dana smo pitali i Grad Zagreb podmiruje li zakupninu za gradske prostore, ali nismo dobili nikakav odgovor. Obrazložili su koje prostore ima u zakupu, ali dugove su prešutjeli i nismo ih dobili niti na ponovljeni upit. Tvrtka Državne nekretnine koja je sklapala ugovore s Brkićevim tvrtkama za državne prostore potvrdila je da postoji dug, ali niti oni ne otkrivaju iznose.

No, na primjeru Ilice i Paromlinske, jasno je da Brkić nije plaćao najamnine po nekoliko mjeseci, a sve do prošlog mjeseca je to prolazilo bez ikakvih sankcija.

Zanimljivo je da Bandić izbacio Brkića iz dva gradska prostora gdje je već barem učinio neke adaptacije iako je to još daleko od uređenja potrebnog za rad. Nije ga izbacio iz prostora u kojima nije zasad uložio niti kunu, a takvih je puno više.

Jozo Brkić se u svom očitovanju koje smo jučer objavili požalio da je dobio derutne prostore i da je potrebno vremena za uređenje, ali desetke tisuća dugova za zakupninu nije spominjao. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke