Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ostavio je auto i skočio s pruge pred jurećim vlakom

None Foto: Tomislav Miletić 4

Tin Mišić (19) zapeo je na pružnom prijelazu. Vidio je vlak kako dolazi. Pokušao je trubljenjem i mahanjem zaustaviti brzi vlak, ali ipak nije uspio...

Okrenuo sam se i vidio svjetla vlaka. Auto nisam mogao pomaknuti, rekao je Tin Mišić (19). On je u subotu oko 6 sati prelazio prugu u selu Šarampov kraj Ivanić Grada. Prednjim lijevim kotačem je zapeo između tračnica i drvenog praga te ostao stajati na prijelazu.
- Upalio sam sva četiri svjetla i pokušavao sam podići auto, ali nije išlo. Trubio sam vlaku i mahao mu, ali nije se mogao zaustaviti - priča Tin. Tren prije nego što je vlak naletio na njegov auto, Tin je skočio s tračnica i tako spasio život. Vlak se zabio u automobil i bacio ga s tračnica u odvodni kanal. Policija je brzo stigla i obavila očevid. Utvrdila je kako je Tin vozio s 1,14 promila alkohola u krvi.
Mještani pričaju da nije prvi put da je auto zapeo na preuskom pružnom prijelazu. Ako je magla, vozači promaše prijelaz i zapnu, dodaju. Često su hitno nosili automobile s prijelaza.

Komentari (5)
  • Jedno vrijeme neće pijan za volan.

    14. 9. 2008,   16:38
  • Ima dvije strane ovaj dogadjaj 1.) kriv je sto je vozio u alkoholiziranom stanju te iz toga razloga podlozan kazni. Sam dogadjaj ga je mogao kostati zivota. 2.) Vidljiva je krivica \"odrzavanja\" hrvatskih zeljeznica te je njihova krivica (100% sigurna) sto je do stete doslo. Iz toga razloga je na Hrvatskim Zeljeznicama red da isplate cijelu stetu i naprave hitne radove renovacije kako do toga vise ne bi doslo. Ujedno je vazno spomenuti kako Hrvatske Zeljeznice imaju \"srecu\" sto nitko nije poginuo (sa tolikim brojnim zaglibima u pruzi).

    14. 9. 2008,   17:10
  • Dobro je da mu je auto razbijen, možda se budala opameti pa kad pije nek ne vozi.

    14. 9. 2008,   17:50