Obavijesti

News

Komentari 125

Ostavio psa na planini: Drugi ga spasili, a sad ga želi natrag

Ostavio psa na planini: Drugi ga spasili, a sad ga želi natrag
9

Muškarac tvrdi da je psa ostavio zbog oluje, ali nije se pokušao vratiti po njega. Nakon šest dana našao ga je bračni par koji je organizirao tim volontera i spasio ga

VIDEO

Muškarac (29) trebao bi biti suočen s optužbom za okrutnost nad životinjama nakon što je svog psa ostavio na planini Kolorado.

Anthony Joseph Ortolani tvrdi da je bio prisiljen napustiti njemačkog ovčara na vrhu planine zbog oluje jer je bio zabrinut za sigurnost mlađeg penjača koji je bio s njim u društvu. Kako je objasnio, psu su noge bile izrezane od hoda po oštrim stijenama zbog čega više nije mogao hodati.

On je psa na planini ostavio 5. kolovoza, a našli su ga Scott Washburn i njegova žena Amanda šest dana kasnije, dok su bili na izletu, pišu ABC News.

- Planinarili smo i malo smo se udaljili s planirane rute, a ja sam bio ispred supruge, rekao je Scott i dodao da ga je žena ubrzo pozvala i rekla mu da je našla psa. Mislio je da je nešto pogrešno čuo jer je bio siguran da na tom području nema pasa.

Paru nije bilo jasno kako je pas, uvučen između dvije stijene, završio na planini. Bio je u užasnom stanju i Scott tvrdi da bi sigurno brzo preminuo bez vode i hrane. Iako su pokušali nagovoriti psa da ide za njima postalo im je jasno da je ozlijeđen i preslab da se kreće.

Washburn je okupio skupinu od osam volontera s kojom je u ponedjeljak ujutro krenuo na planinu spasiti kuju Missy. Pas je i dalje ležao skupljen među stijenama koje su bile prekrivene krvlju. Devet sati trajala je spasilačka misija, a planinare je tijekom pješačenja uhvatila i oluja. Na kraju Missy je spašena i spuštena s planine u velikom ruksaku. 

Psa su odmah odveli lokalnom veterinaru koji je rekao da je Missy pas stoljeća, te da samo čudom nema nikakvih trajnih oštećenja iako je bila jako dehidrirana. 

- Jednostavno mislim da njegove radnje ne pokazuju da je odgovoran vlasnik. Razumijemo da je psa trebao ostaviti tamo, i moja supruga i ja napravili smo isto, ali smo se onda vratili, rekao je Scott o vlasniku psa. Sad želi posvojiti Missy, ali Ortolani ju traži natrag. 

Šerif Rick Safe rekao je da je pas napušten, te da vlasnik nije ništa pokušao učiniti da ga spasi i nakon tri dana je zaključio da je sigurno preminuo. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21