Obavijesti

News

Komentari 60

Ostojić: Skuplje gorivo moglo bi pozitivno utjecati na turizam

Ostojić: Skuplje gorivo moglo bi pozitivno utjecati na turizam
1

Ministar je rekao da se u Hrvatskoj nalazi najbliže toplo more turistima iz zapadne Europe. U 2012. potrošit će se 32 mil. kuna za podizanje konkurentnosti turizma

VIDEO

Ministarstvo turizma u ovoj će godini potrošiti 32 milijuna kuna za podizanje konkurentnosti domaćeg turizma. Sredstva koja će se dijeliti putem javnih natječaja raspoređena su u osam programa. 

Program 'Korak više' dobit će 7,4 milijuna kuna, a namijenjen je proširenju ponude turističkih usluga i proizvoda. Program za cilj ima produžiti sezonu i pripremiti projekte i dokumentaciju za moguće korištenje sredstava iz fondova EU-a, javlja Tportal. 

Ministar Veljko Ostojić istaknuo je i program namijenjen za financiranje novih i inovativnih proizvoda. Za njega će se izdvojiti šest milijuna kuna. 

Na konferenciji za novinare Ostojić je najavio i program iz kojeg će se vući novac za poticanje razvoja turizma na turistički nerazvijenim područjima, a vrijedan je 5,7 milijuna kuna. 

Od ostalih 12,9 milijuna kuna poticat će se turističke manifestacije, rad strukovnih udruga, jačanje sigurnosti turista, stipendiranje učenika i studenata u srednjim te na visokim i višim turističkim školama. Dijelom novca podupirat će se turistički projekti kojima su odobrena sredstva iz EU-a.

Tijekom ožujka i travnja raspisat će se natječaji za programe za povećanje konkurentnosti, a novac će se dodijeliti početkom turističke sezone. 

Ministar smatra da bi visoke cijene goriva mogle pozitivno utjecati na Hrvatsku u kojoj je najbliže toplo more turistima iz zapadne Europe. Vjeruje da ljudi koji tijekom cijele godine stvaraju budžet za odmor od njega neće odustati zbog goriva, nego će smanjiti potrošnju na druge proizvode i usluge. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa