Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Osumnjičen za 12 provala u Splitu i Solinu: Uhitili su ga

Ukupna materijalna šteta procijenjena je na 40 tisuća kuna, a tijekom kriminalističkog istraživanja policija je kod osumnjičenog pronašla provalnički alat koji mu je oduzet

Zbog čak 12 teških provalnih krađa od kojih je jedna ostala u pokušaju, a u kojima se šteta procjenjuje na 40 tisuća kuna, splitska policija uhitila je i prijavila 46-godišnjaka kod kojega je pronašla provalnički alat, izvijestila je u srijedu splitsko-dalmatinska policija.

Uhićenog provalnika policija tereti da je nedjela počinio od 19. studenoga 2018. do 3. veljače 2019. Prema kaznenoj prijavi provalio je u devet ugostiteljskih objekata na sinjskom i solinskom području i tom prilikom iz sedam objekata otuđio novac, iz jednog novac i računalo, dok iz jednog nije ništa ukrao, ali je provalom nastala materijalna šteta.

Policija ga sumnjiči i za provale u tri trgovine na istom području. Iz jedne trgovine je otuđen novac, iz druge prehrambeni proizvodi i novac, a iz treće autodijelovi.

Ukupna materijalna šteta procijenjena je na 40 tisuća kuna, a tijekom kriminalističkog istraživanja policija je kod osumnjičenog pronašla provalnički alat koji mu je oduzet.

Komentari (1)
  • Predviđena novčana kazna za ovakvo NEdjelo je 500 kuna + uvjetno u trajanju 2 godine !

    6. 2. 2019,   13:25