Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Osušio se Macronov i Trumpov hrast: Nije uspio ni u karanteni

None Foto: Andrew Harrer/DPA/PIXSELL

Sadnicu su donijeli iz Francuske da bi je posadili ispred Bijele kuće kao simbol Macronova i Trumpova prijateljstva. Međutim, odmah je nestalo te je završilo u karanteni. Ali sada je otkriveno da se osušilo

Hrast što su ga posadili američki predsjednik Donald Trump i njegov američki kolega Emmanuel Macron u vrtu Bijele kuće kao simbol prijateljstva osušio se, izvijestili su francuski mediji. 

Fotografija Donalda Trumpa i Emmanuela Macrona s lopatama u ruci pored sadnice i svježe iskopane zemlje, dok ih sa strane promatraju njihove supruge, obišla je svijet.

Sadnica hrasta za tu je prigodu bila dovezena iz šume na sjeveru Francuske gdje je poginulo više od 2000 američkih marinaca tijekom Drugog svjetskog rata. 

Međutim, to mlado drvo, simbol francusko-američkog prijateljstva, gotovo je odmah nestalo kako bi bilo stavljeno u karantenu.

"Riječ je o obveznoj mjeri za svaki živi organizam uvezen u Sjedinjene Države", objasnio je tadašnji veleposlanik Francuske u SAD-u  Gérard Araud i dodao "Drvo će ponovno biti posađeno". 

Istina je, međutim, da drvo do danas nije posađeno, objavio je diplomatski izvor.  

Macron i Trump ponovno su se sreli u prigodi obilježavanje 75. godišnjice iskrcavanja u Normandiji gdje nisu razgovarali o brojnim temama u kojima se razilaza, od stajališta prema Iranu do svjetske trgovine što je pokvarilo njihove odnose u godinu dana.

Drvo se u međuvremenu osušilo u karanteni, piše belgijski Le Soir. 

Komentari (3)
  • I jadno drvo je nastradalo od silne ljubavi amerikanaca prema francuzima.

    11. 6. 2019,   11:52
  • Ruka im se osušila.

    11. 6. 2019,   11:50
  • Francuzi Mouhammed i Ibrahim bacili su kletvu na američko drvce.

    11. 6. 2019,   13:40