Obavijesti

News

Komentari 64

Možda sam naivan, ali vjerovat ću da mogu nešto promijeniti

Možda sam naivan, ali vjerovat ću da mogu nešto promijeniti
3

Zoran Bahtijarević kaže kako se odlučio uključiti u politku gdje misli da nešto može učiniti, a dojam mu je da u hrvatskoj politici ne može učiniti puno te zbog toga ide na europske izbore.

VIDEO

Poznati liječnik Zoran Bahtijarević odlučio se na ulazak u politiku te će na listi Amsterdamske koalicije biti kandidat na europskim izborima. O razlozima ulaska u politiku govorio je u emisiji Nedjeljom u 2 govorio te rekao kako je percepcija politike u Hrvatskoj loša i da smo svi, a političari prvenstveno, na određen način zaslužili da nam narod ne vjeruje.

Kaže kako se odlučio uključiti u politiku gdje misli da nešto može učiniti, a dojam mu je da u hrvatskoj politici ne može učiniti puno te zbog toga ide na europske izbore. 

- Percepcija politike u Hrvatskoj nije lijepa. Zaslužili smo da nam narod više ne vjeruje. Moj dojam je bio da u hrvatskoj politici ne mogu učiniti puno. Možda sam doista naivan, ali ja ću vjerovati da mogu nešto promijeniti - rekao je Bahtijarević
Rekao je i kako ga je pozvao Krešo Beljak da bude na listi Amsterdamske te je prepoznao ideju koja stoji iza toga. 

- Ono što me osvojilo je da nisu inzistirali da budem član stranke, već pozvali kao izvanstranačkog kandidata - rekao je.
Dodao je i kako Hrvatsku, ali i Europu, doživljava kao svoju domovinu te da voli ideje koje ujedinjavaju ljude. Rekao je i kako se mi ne možemo nositi sa silama poput SAD-a ili Kine te da na taj način Europa štiti sve nas male. Kaže kako se planira baviti onime što zna, poput pitanja dječje medicine, kroničnih bolesti, školovanja i sporta.

- Nisam rekao da se bolnica ne gradi u zgradi u Blatu. Sad gradimo središnju bolnicu. Stvaramo nešto za budućnost. Ova zgrada je projektirana prije 50 godina. Potrebe zdravstva su se promijenile - rekao je o gradnji Dječje nacionalne bolnice u Blatu.

- Druga zamjerka. To je ogromna zgrada. Dječja bolnica se stavlja u zadnji toranj. Odrasla medicina koja će se tamo smjestiti mogla bi nas progutati. Dječje bolnice koje stoje samostalno zapravo cvatu, neke od njih - rekao je.

O migrantima

Zastupam stav da treba razlučiti migrante koji bježe zbog posljedica rata. Ne zaboravimo da smo i mi bili prognanici. Za takve ljude bi našao mjesta i razumijevanja. Ljudi koji su bili izbjeglice su se organizirali i pomagali.

Teško bolesna djeca

Kako se nosim s time. Plačem. Ne možemo biti dobri liječnici ako nemamo emocije. Snagu ti daju druge oči koje te čekaju da pomogneš. Toliko toga možemo što nekad nismo mogli, a ne možemo sve. Problem teško bolesnog djeteta je problem cijele obitelji. Tom djetetu treba omogućiti da humano napusti ovaj svijet.

Poruka na ormariću

Na pitanje o poruci koja ga je dočekala na ormariću kada je odlazio iz bolnice 'Uzalud ti peticija od roditelja kada te kolege mrze' rekao je da zna tko je to napisao. 

- Znam tko je napisao, nikad mu to nisam rekao, niti sam htio raspravljati o tome. To jest jedan od problema.

Srbija u EU

To jedno od onih trik pitanja. Apsolutno da. I za ostale države poput Crne Gore, BiH... Nama je u interesu da Srbija uđe u EU.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa