Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Možda sam naivan, ali vjerovat ću da mogu nešto promijeniti

None Foto: HRT 3

Zoran Bahtijarević kaže kako se odlučio uključiti u politku gdje misli da nešto može učiniti, a dojam mu je da u hrvatskoj politici ne može učiniti puno te zbog toga ide na europske izbore.

Poznati liječnik Zoran Bahtijarević odlučio se na ulazak u politiku te će na listi Amsterdamske koalicije biti kandidat na europskim izborima. O razlozima ulaska u politiku govorio je u emisiji Nedjeljom u 2 govorio te rekao kako je percepcija politike u Hrvatskoj loša i da smo svi, a političari prvenstveno, na određen način zaslužili da nam narod ne vjeruje.

Kaže kako se odlučio uključiti u politiku gdje misli da nešto može učiniti, a dojam mu je da u hrvatskoj politici ne može učiniti puno te zbog toga ide na europske izbore. 

- Percepcija politike u Hrvatskoj nije lijepa. Zaslužili smo da nam narod više ne vjeruje. Moj dojam je bio da u hrvatskoj politici ne mogu učiniti puno. Možda sam doista naivan, ali ja ću vjerovati da mogu nešto promijeniti - rekao je Bahtijarević
Rekao je i kako ga je pozvao Krešo Beljak da bude na listi Amsterdamske te je prepoznao ideju koja stoji iza toga. 

- Ono što me osvojilo je da nisu inzistirali da budem član stranke, već pozvali kao izvanstranačkog kandidata - rekao je.
Dodao je i kako Hrvatsku, ali i Europu, doživljava kao svoju domovinu te da voli ideje koje ujedinjavaju ljude. Rekao je i kako se mi ne možemo nositi sa silama poput SAD-a ili Kine te da na taj način Europa štiti sve nas male. Kaže kako se planira baviti onime što zna, poput pitanja dječje medicine, kroničnih bolesti, školovanja i sporta.

- Nisam rekao da se bolnica ne gradi u zgradi u Blatu. Sad gradimo središnju bolnicu. Stvaramo nešto za budućnost. Ova zgrada je projektirana prije 50 godina. Potrebe zdravstva su se promijenile - rekao je o gradnji Dječje nacionalne bolnice u Blatu.

- Druga zamjerka. To je ogromna zgrada. Dječja bolnica se stavlja u zadnji toranj. Odrasla medicina koja će se tamo smjestiti mogla bi nas progutati. Dječje bolnice koje stoje samostalno zapravo cvatu, neke od njih - rekao je.

O migrantima

Zastupam stav da treba razlučiti migrante koji bježe zbog posljedica rata. Ne zaboravimo da smo i mi bili prognanici. Za takve ljude bi našao mjesta i razumijevanja. Ljudi koji su bili izbjeglice su se organizirali i pomagali.

Teško bolesna djeca

Kako se nosim s time. Plačem. Ne možemo biti dobri liječnici ako nemamo emocije. Snagu ti daju druge oči koje te čekaju da pomogneš. Toliko toga možemo što nekad nismo mogli, a ne možemo sve. Problem teško bolesnog djeteta je problem cijele obitelji. Tom djetetu treba omogućiti da humano napusti ovaj svijet.

Poruka na ormariću

Na pitanje o poruci koja ga je dočekala na ormariću kada je odlazio iz bolnice 'Uzalud ti peticija od roditelja kada te kolege mrze' rekao je da zna tko je to napisao. 

- Znam tko je napisao, nikad mu to nisam rekao, niti sam htio raspravljati o tome. To jest jedan od problema.

Srbija u EU

To jedno od onih trik pitanja. Apsolutno da. I za ostale države poput Crne Gore, BiH... Nama je u interesu da Srbija uđe u EU.

Komentari (64)
  • Ja sam imala zbilja visoko mišljenje o Bahtijareviću. Do sada. Beljak??? Ma mislim, zbilja....To kao da si se učlanio u Partiju na Božić 1990.

    10. 2. 2019,   15:01
  • i dalje stojim kod toga da doktorima nije mjesto u politici.. slusala sam gospodina danas, ni najmanje me nije uvjerio da tamo moze vise postici nego u svom pozivu.. prihvacam i da nismo dovoljno educirani o eu i premalo dobivamo povratnih informacija..

    10. 2. 2019,   15:45
  • Doktore pošteni pa kud sa Beljakom i Ankom koji vole sve samo Hrvatsku ne??!!

    10. 2. 2019,   14:43