Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Otac i sin zlostavljali ovčara: Zatvorili ga u prtljažnik i otišli

Prije nego su psa stavili u auto I. B. (28) ga je udario po njušci. Pas je htio pobjeći, ali su ga izudarali. U stanu oca i sina policija je pronašla 15 pasa

Otac i sin iz Velike Gorice dobili su kaznenu prijavu za mučenje životinja. Policija sumnja da su 6. kolovoza oko 13 sati došli do Lastovske ulice u Zagrebu gdje su na parkiralištu držali vezanog psa ovčara. Izgledao je dehidrirano. 

Prvo ga je I. B. (28) ošamario po njušci. Potom su ga on i njegov otac V. B. (53) podigli i stavili u prtljažnik Golfa zagrebačkih registracija. Kada je pas pokušao izaći obojica su ga počela udarati po tijelu, a potom su zatvorili prtljažnik i otišli. Vidio ih je netko od građana i sve prijavio policiji. 

Tijekom pretrage njihovog stana na području Gorice pronašli su još 15 pasa. Dežurni veterinar izdao je nalog da ih se zbrine u skloništu u Cerju Pokupskom.

- Svi su psi u dobrom zdravstvenom stanju osim Azijata. Oni koji nisu bili cijepljeni i čipirani su u karanteni dok su ostali u stacionaru, čekaju detaljan pregled. Koliko smo dosad utvrdili nemaju vidljivih vanjskih ozljeda - kazali su nam u Cerju Pokupskom. Kako doznajemo, pet pasa nije čipirano, a oni koji jesu glase na druge vlasnike. Nijednom psu vlasnici nisu otac i sin kod kojih su nađeni, a jedan je čak iz BiH. Otac i sin navodno su policajce uvjeravali da pse imaju na čuvanju. Kriminalistička obrada nad njima se nastavlja.

Komentari (285)
  • Danas pas, a sutra čovjek. Kako je čovjek stanju gledati nevine okice psa koji mu nikada ništa nije krivo učinila? Pas je najbolji prijatelj koji traži malo, a daje puno.

    10. 8. 2013,   13:34
  • Svaki pas zaslužuje dom,ali svaki dom ne zaslužuje psa.

    10. 8. 2013,   14:03
  • Čitam članak a pas mi spava kraj noge,pogledam ga i pomislim u sebi kakvi bolesni umovi to moraju biti da naude tako divnoj životinji...ma jednostavno neznam šta napisat. Ta dva kretena bi zavezao za lanac i tako ih držao narednih nekoliko godina...prokleta ljudska stoka :(

    10. 8. 2013,   13:46