Obavijesti

News

Komentari 61

Otac je u suzama: Misteriozna djevojka se ne želi vratiti kući

Otac je u suzama: Misteriozna djevojka se ne želi vratiti kući
1

Otac Emble Jauhojärvi (21), švedske djevojke koja je nestala prije šest mjeseci, doletio je iz Švedske u Rim po svoju kćer. No, nakon sastanka saznao je da ona želi ostati beskućnica...

VIDEO

Tahvo Jauhojarvi, otac "misteriozne" djevojke, otputovao je u Rim kako bi se sastao sa svojom kćeri. No, nakon susreta ostao je shrvan jer je saznao od kćeri da se ona ne želi vratiti kući, već ostati beskućnica na ulicama Rima, javlja Daily Mail.

Podsjetimo, u utorak se pojavila informacija o djevojci u Rimu koja govori engleski, a za koju nitko ne zna tko je. Pojavile su se i priče da je to možda nestala Britanka Madeleine McCann. No otac djevojke je kontaktirao Daily Mail.

Rekao je da je ona Embla Jauhojärvi (21), njegova kći koja je nestala prije šest mjeseci. Otišla je u Italiju studirati jezik i otada joj se gubio svaki trag.

Otac je tražio pomoć policije, no rekli su mu da je punoljetna i da ne mogu ništa napraviti. Embla ima Aspergerov sindrom, odnosno poremećaj kojem je glavna karakteristika nesposobnost razumijevanja kako funkcionirati u društvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Otac kaže kako Embla nikada nije imala niti jednog prijatelja i da nije znala kako bi sklopila prijateljstva. Emblu je policija nedavno privela. Rekla im je da se zove Maria. Pustili su ju jer nije napravila ništa protuzakonito.

Tahvo (54), koji živi u blizini Stockholma, čim je vidio fotografiju kćeri, kontaktirao je medije. Ispričao je kako nije spavao cijelu noć i odmah ujutro je odletio u Italiju.  

- Samo ju želim naći. Želim ju zagrliti i želim znati da je dobro. Ranjiva je, teško komunicira s drugima i jako je sramežljiva - kaže otac.

Dodaje kako je Embla prošle godine bila u Rimu tjedan dana. Zaljubila se u grad i počela je učiti talijanski. Nedavno je otišla bez pozdrava. Ocu ništa nije rekla, samo je nestala. Otac je saznao da je negdje na jugu Italije i kada je kontaktirao školu koju je polazila rekli su mu da je otišla u Rim i da više ništa ne znaju. 

- Kontaktirao sam švedsku ambasadu u Rimu i Interpol. Rekli su mi da mogu malo toga učiniti jer je punoljetna - kaže otac. s njim je stigla i Ilona Kapp, Emblina majka.

Embla je bila u prenoćištu, ali je otišla. Policija ju je opet pronašla i okruženu socijalnim radnicima odvezli su je na susret s roditeljima u švedskoj ambasadi, piše Daily Mail. 

No, umjesto sretnog ujedinjenja i povratka kući, Embla je šokirala roditelje. Kazala im je da se ne želi vratiti s njima u Švedsku, te da će ostati spavati na ulicama. 

'Ona uopće nije pri sebi. Ne mogu dozvoliti da se vrati životu na ulici'

- Embla uopće nije pri sebi. Ona je potpuno drugačija osoba od one koju sam poznavao. Jedva je htjela razmijeniti s nama koju riječ. Ona želi ostati živjeti na ulici, odbija se vratiti kući. Mi je želimo vratiti u Švedsku, ali je to teško. Bilo bi joj puno bolje da se vrati s nama - govori u suzama očajni otac (54) koji je u srijedu ujutro doletio iz Stockholma kako bi vidio svoju kćer. 

- Nije mi jasno kako joj talijanske vlasti mogu dozvoliti da se vrati životu na ulici. Njoj nije dobro. Ne mogu dopustiti da se vrati spavanju na otvorenom i prosjačenju za hranu - kazao je otac.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina