Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Otac ju zalio kiselinom dok je bila beba, danas je manekenka

None Foto: Instagram

Želim proširiti svijest o tome da napad kiselinom ne mora značiti i kraj života. Nadam se da ću inspirirati žene da svoja lica ne pokrivaju već hodaju ponosne i samouvjerene, kaže Anmol

Indijku Anmol Rodriguez (23) je napao njezin vlastiti otac. Dok je bila beba i dok ju je majka dojila zalio ih je kiselinom. Otac se htio riješiti žene i kćeri. Bio je nezadovoljan što su dobili kćer.

Majka je umrla, a Anmol je završila u bolnici. Pod nadzorom liječnika je bila pet godina. Oca su osudili na zatvorsku kaznu, a Anmol je završila u sirotištu gdje je dobila obrazovanje. 

- Bila sam mala i nisam shvaćala da se druga djeca razlikuju od mene dok nisam došla u sirotište. Tada sam vidjela da druga djeca drugačije izgledaju - kaže.

Kasnije je završila studij i počela živjeti samostalno. Zahvaljujući svojim kontaktima među ženama političarkama, uspjela je stvoriti organizaciju koja pomaže djevojkama i ženama poput nje. Iako je izgubila jedno oko i ostali su joj ožiljci na licu, Anmol ponosno pozira kao manekenka. Jednoj je prijateljici koja je također ozlijeđena u napadu kiselinom pomogla da se uda. 

- Žrtvama pomažem edukacijom. Želim da shvate da mogu upotrijebiti svoje vještine, pronaći posao i živjeti od svojeg novca. Ja želim postati kao žrtva koja je preživjela napad kiselinom postati manekenka i proširiti svijest o tome da napad kiselinom ne mora značiti i kraj života. Nadam se da ću inspirirati žene da svoja lica ne pokrivaju već hodaju ponosne i samouvjerene - kaže Anmol, piše The Sun. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Delhi vibes 🦋😍 . . #ootd #winter #delhi #delhiweather #fun

A post shared by I.Am.Priceless (@anmol_rodriguez_official) on

Komentari (36)
  • Indija....što reći? Ženu i dijete zaliti kiselinom? Jel imaju oni smrtnu kaznu?

    3. 1. 2019,   09:38
  • Nadam se da taj "otac" još uvijek trune u nekoj smrdljivoj bajbokani!

    3. 1. 2019,   09:14
  • Mene zanima kako je kažnjen otac, imam par zanimljivih ideja...a djevojka je nevjerojatno hrabra, divim joj se

    3. 1. 2019,   09:04