Obavijesti

News

Komentari 73

Otac nestale Maddie McCann: 'Jedva čekam da ju zagrlim...'

Otac nestale Maddie McCann: 'Jedva čekam da ju zagrlim...'
1

U emotivnom intervjuu za BBC 4 Radio otac djevojčice Madeleine McCann pričao je kako su on i supruga Kate preživjeli posljednjih 11 godina od nestanka kćeri

VIDEO

Garry McCann, otac djevojčice Maddie koja je nestala 2007. godine, uvjeren je da je njegova kći još uvijek živa

- Jedva čekam da je pronađemo da je mogu ponovno zagrliti - izjavio je kroz suze u intervjuu za BBC 4 Radio. U emotivnom razgovoru za britansku radio postaju, otac je otkrio da i dalje proživljava noćne more o svojoj maloj djevojčici kojoj su bile samo tri godine kada je nestala.

McCann je dodao da je riječ tek o osjećaju i instinktivnoj reakciji zbog kojih vjeruje da će ponovno vidjeti svoju kći. 

- Želim je samo primiti, zagrliti i plakati... Puno plakati - izjavio je. 

Ne prekidaju potragu: Dobili su 1,3 mil. kn da pronađu Maddie
Ne prekidaju potragu: Dobili su 1,3 mil. kn da pronađu Maddie

- Nisam iz glave mogao otjerati crne misli. Osjećali smo krivnju, odgovornost jer smo dopustili da netko ukrade našu kćer... Iznevjerili smo je. Bio sam siguran da je oteta - prisjeća se McCann. 

Istraga teška 12 milijuna funti

Maddie McCann je nestala 3. svibnja 2007. godine u resortu u Portugalu gdje je bila na odmoru sa svojom obitelji. Istraga nije davala nikakve konkretne rezultate, a o nestanku djevojčice pojavile su se različite teorije, od toga da je tijelo djevojčice završilo na dnu bunara do spekulacije da su trogodišnjakinju ubili njezini roditelji.

Novi trag? Istražitelji su zbog Maddie tajno bili u Portugalu...
Novi trag? Istražitelji su zbog Maddie tajno bili u Portugalu...

Istražitelji Scotland Yarda nekoliko su puta tajno odlazili u Portugal, a istraga je do sada stajala gotovo 12 milijuna funti. Intervju je emitiran dan prije nego što Scotland Yard ostaje bez daljnjih sredstava za nastavak potrage. Policija je od države zatražila još novca za financiranje istrage, no njihov zahtjev još uvijek nije odobren. 

U intervjuu za BBC otac djevojčice nekoliko je puta zaplakao. McCann, inače ugledni kardiolog, prvi puta je javno pričao o svojim psihičkim problemima nakon nestanka Maddie, o osjećaju potpuno odsutnosti i bespomoćnosti u prvim danima njezina nestanka, ali i o 'šoku, hororu, panici' zbog kojih je imao dojam da je ostao zarobljen u najmračnijem tunelu.

- Kao muškarcu, bilo mi je teško zatražiti pomoć. Nisam mislio da sam tip osobe kojoj će trebati psihološko savjetovanje ili da bih ja dobro reagirao na takvo nešto - dodaje. 

Prisjetio se i trenutka kada je par shvatio da je Maddie nestala. 

- Sjećam se da sam bio u spavaćoj sobi - supruga i ja bili smo izvan sebe. Tražili smo svugdje, ispod kreveta, u ormarićima ispod umivaonika... Reakcija je bila gotovo divljačka, bol, osjećaj bespomoćnosti, samoće'.

U trenutku kada se posumnjalo da su roditelji upleteni u nestanak kćeri, McCann kaže da su se on i njegova supruga Kate osjećali kao da se 'utapljaju, očajnički mlataraju rukama samo da se održe na površini.

'Bili smo jednostavno slomljeni', rekao je.

'Maddie nikad neće naći, njeno tijelo je na dnu jednog bunara'
'Maddie nikad neće naći, njeno tijelo je na dnu jednog bunara'

McCann je za BBC ispričao da je svoju vjeru u Boga počeo dovoditi u pitanje

'Teško mi prihvatiti da su svi ti milijuni i milijuni molitvi ostali bez odgovora. Jako se teško nosim s tim'. 

McCann je kazao da je potpuno izgubio vjeru u portugalsku policiju i ustvrdio da je došlo do orkestrirane medijske kampanje kojom se htjelo njih okriviti. Rekao je i da je to ostavilo snažne posljedice. 

- Bili smo u takvom stanju da nam je postalo preteško da jedan drugome budemo podrška - ispričao je McCann. 

Portugalska policija još je 2007. godine zaključila da je Madeleine umrla u apartmanu i da su roditelji to pokušali zataškati.

Sumnja je sljedeće godine odbačena, a policija je arhivirala slučaj. Nakon toga, istragu je otvorio Scotland Yard. 

Rođenje blizanaca

Dvije godine nakon nestanka, par McCann dobio je blizance, dječaka Seana i djevojčicu Amelie. Objasnio je kako im je rođenje blizanaca dalo snage da nastave dalje te da da im je pomogla ogromna podrška obitelji, prijatelja i pripadnika Scotland Yarda uključenih u istragu. 

- Moja instinkt mi govori da ćemo jednoga dana biti svi zajedno. Ne nadam se da je mrtva. To je užasno za izgovoriti, ali ne bi mogao ovako živjeti još narednih 15 godina, iscijeđen i iscrpljen. 

Često gledam Amelie i kako je narasla i ne mogu a da ne razmišljam o tome kako bi Madeleine izgledala i kakva bi bila. Godišnjice i rođendani su nam vrlo teški. 

- Prilagodiš se situaciji, to je u ljudskoj prirodi. Mi smo nevjerojatno otporni i ljudi vam pomognu pa bol povremeno popusti. Ali tuga i gubitak su uvijek prisutni. Ne znam kako smo to sve izdržali - zaključio je. 


  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21