Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bebu primili u teškom stanju: Otac joj stavio metadon u čaj

None Foto: Mak Jovanović

Roditelji su u utorak navečer odveli sedmomjesečnu bebu u KBC Split. Liječnici su utvrdili da je beba otrovana metadonom. Policija je nešto kasnije uhitila oca (31)

Splitska policija izvijestila je kako su liječnici u utorak navečer pružili pomoć sedmomjesečnoj bebi u čijem su organizmu pronađeni tragovi otopine metadona

Roditelji su doveli sedmomjesečnu bebu u teškom stanju u KBC Split i tražili od osoblja da im hitno pomognu. Liječnici su brzo ustanovili da se dijete otrovalo metadonom. Nije poznato jesu li mu roditelji namjerno dali metadon kako bi ga umirili. 

Policija je izvijestila kako su proveli istraživanje nad ocem (31) kojega sumnjiče da je u pripremljeni čaj za dijete stavio neutvrđenu količinu zamjenske terapije za ovisnike o drogama. Oduzeli su mu bočicu metadona i priveli. 

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da su oba roditelja ovisnici. Liječnici čine sve kako bi popravili zdravstveno stanje djeteta. 

Komentari (209)
  • "Neslužbeno doznaje da su oba roditelja ovisnici" ????????????'socijalna služba gdje ste, zašto dijete već nije izdvojeno iz obitelji?? Bake, djedovi, familijo gdje ste? Ja to ne mogu vjerovati ako dobiva metadon znači da je registrirani ovisnik, pa kaj to niko niš ne kontrolira? Strašno!!

    20. 2. 2014,   09:59
  • djecu dalje od ovisnika ma koliko to i bolno bilo

    20. 2. 2014,   09:57
  • Ispostovat cu sama sebe pa mi je najbolje da sutim o tom "ocu i majci"!Nadam se da ce s malenim biti sve ok na kraju a da ce se napatiti to hoce na zalost.Moje misljenje je da je cijeli sistem ponovno zakazao i da su svi u sistemu jednako odgovorni zbog toga sto dijete nije izdvojeno iz obitelji istog trena kad je rodjeno.Cisto sumnjam da se majka i u trudnoci nije drogirala ili dobijala zamjensku th. a to znaci samo jedno...to dijete je tek rodjeno prozivljavalo apstinencijske krize.

    20. 2. 2014,   10:04