Obavijesti

News

Komentari 227

Otac poginule djevojke proziva Sanadera: 'Kupio ga BMW-om'

Otac poginule djevojke proziva Sanadera: 'Kupio ga BMW-om'
4

Sin tajkuna Marijana Primorca kriv je za smrt dviju djevojaka u Makarskoj 2002. godine. Smanjili su mu kaznu nakon što je njegov otac Ivi Sanaderu kupio auto

VIDEO

U ovoj je državi moguće kupiti sve, uključujući i premijera. Sanader sigurno nije došao ocu ubojice i rekao da mu se kupi BMW. Trebalo je kontaktirati deset posrednika da bi se došlo do premijera i svima platiti. Ovo govorim samo zato da ljudi kojima se dogodi ovakva tragedija ne prolaze Tantalove muke kao ja, kaže Mirko Erceg, otac pokojne Kate, koja je s Anom Andrijašević 2002. poginula na pješačkom prijelazu u Makarskoj. Na njih je BMW-om naletio tada 17-godišnji sin tajkuna Marijana Primorca. 

Ogorčeni Mirko Erceg kaže da to što se bivši premijer Sanader dao kupiti najbolje govori o kakvu je čovjeku riječ.

- Kao član Udruge obitelji čija su djeca stradala na isti način pisao sam svima u Vladi. I Barba Luki smo poslali pismo s 27.000 potpisa, no uzalud. Bili smo samo tužna brojka i nismo mogli do premijera - dodaje Erceg. 

Vlado Andrijašević, otac poginule Ane, nada se da će se netko sjetiti i sramotne presude u slučaju smrti maloljetnih djevojaka s obzirom na otkrivanje silnih afera: “Možda DORH nešto poduzme. Ali što to sve vrijedi, naši su životi u korijenu promijenjeni”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Istražitelji DORH-a i Uskoka ispitivali su hercegovačkog tajkuna Marijana Primorca o kupnji prvog blindiranog BMW-a bivšem premijeru Sanaderu. Primorac je, navodno, priznao da je 2004. kupio sporni automobil, piše Jutarnji list. Postao je poznat nakon što je sin usmrtio dvije 16-godišnjakinje. Vozio je bez vozačke dozvole i s već brojnim prometnim prekršajima u dosjeu. 

Primorčev sin je 2005. osuđen na dvije godine zatvora, koji gotovo nije ni vidio školujući se u elitnoj švicarskoj školi. Blagu kaznu sud je obrazložio time što Ivan potječe iz “društveno prihvatljive obitelji”. 

Roditelji tragično preminulih djevojaka šokirani su viješću da je Primorac otišao tako daleko kupujući slobodu svom sinu.

Samo dvije godine za dva mlada života

Ivan Primorac (25) 2002. kao maloljetnik je izgubio nadzor nad BMW-om Z3 i ubio Anu Andrijašević (16) i Katu Erceg (16). Za to je bio osuđen na 2,5 godina zatvora. No 2004. u isto vrijeme kad je Sanaderu darovan BMW, Ivanu je kazna smanjena za šest mjeseci. Odležao je 22 mjeseca u otvorenom tipu zatvora, a pustili su ga ranije zbog dobra vladanja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 227
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag