Obavijesti

News

Komentari 45

Uči za svećenika: Napao sinovu prijateljicu jer su bili - prebliski

Uči za svećenika: Napao sinovu prijateljicu jer su bili - prebliski
1

Ocu učenika koji je trebao postati budući svećenik smetala je bliskost sa učenicom te je ovaj verbalno napao djevojku. Ona je napustila školu koja je propustila pravilno reagirati na ovaj slučaj nasilja

VIDEO

Slučaj verbalnog nasilja nad učenicom Nadbiskupske klasične gimnazije i to od oca jednog učenika otkrio je niz propusta zbog kojih su se morale uključiti agencije, ministarstvo i policija.

Otac sjemeništarca Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu napao je u listopadu prošle godine jednu od učenica, koja je išla s dječakom u prvi razred. Derao se na nju, a razlog je, piše Novi list, taj što mu je smetala bliskost djevojke s njegovim sinom - budućim svećenikom. 

Djevojka je ubrzo nakon incidenta napustila školu, koja je potvrdila da se radilo o verbalnom i emocionalnom nasilju - no na tome je stalo. Ali ne i za majku, koja je slučaj prijavila policiji i ministarstvu te se uključio i centar za socijalnu skrb. 

Prosvjetna inspekcija također je samo utvrdila da je postupak tog oca bio 'čin verbalnog i emocionalnog nasilja', no da škola nije postupila po pravilniku i obavijestila Gradski ured  za obrazovanje Grada Zagreba, tijela školske medicine i socijalne skrbi, ni nadležnu policijsku postaju. Uz to, kažu iz Ministarstva, nisu ni u potpunosti obavili sve stručne radnje u slučaju nasilnih postupaka prema učenicima što uključuje psihološku podršku. 

Ti propusti su doveli do toga da je inspekcija zatražila od Agencije za odgoj i obrazovanje nadzor nad radom stručne službe škole. Utvrdili su i da škola nema etički kodeks neposrednih nositelja odgojno-obrazovne djelatnosti, koji su morali imati po zakonu koji vrijedi još od 2008. godine. Nakon naredbe na kraju su ga i uveli. U lipnju ove godine u školi je bio posljednji nadzor kad su utvrdili da su ispravili nedostatke.

Ljuba Duvnjak, ravnateljica škole, rekla je za Novi list da se od tog incidenta nije ponovio nijedan sličan incident te su uvjereni da više neće biti nasilja, ali same propuste nije komentirala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...