Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Otac u šoku: Što sam to učinio, kako sam je mogao ostaviti?!

None Foto: 24sata Video 2

Što sam učinio? Kako sam mogao ostaviti svoje dijete?, ponavljao je, kako neslužbeno doznajemo, vidno rastrojeni otac djevojčice (4) koja je više od dva sata provela u vrelom automobilu na rovinjskom području

Šokiranom čovjeku bila je potrebna i liječnička pomoć. Dijete se bori za život u riječkoj bolnici te je, neslužbeno doznajemo, priključeno na aparate. Kao bomba odjeknula je vijest o ostavljenom djetetu u vozilu u Rovinju, a rovinjska Hitna pomoć četrdesetak minuta pokušavala je dijete stabilizirati.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:


- Poziv je stigao u Hitnu da je djetetu naglo pozlilo i krenuli smo odmah. Upućen je liječnički tim na mjesto a tek kasnije se saznalo da je dijete, nažalost, više od dva sata provelo u vozilu dok je otac radio. O slučaju smo obavijestili policiju - rekla nam je Gordana Bilić Antić iz Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije.

Hitnu pomoć nazvao je sam otac. Odmah su mu djelatnici Hitne, vidjevši teško stanje djeteta, uključili infuziju jer je bilo dehidrirano i bez svijesti.

DIJETE (4) U TEŠKOM STANJU Bilo u kipućem autu dva sata: 'Dođite brzo, djetetu je slabo!'

- Dijete je disalo, ali je bilo u komi. Tlak joj je bio dosta nizak, a odmah smo u terapiju uključili kisik te je otvoren venski put. Dijete je bilo i pod temperaturom koja je iznosila 38,2 stupnja Celzijevih i žurno se krenulo za pulsku bolnicu. Liječnički tim je uložio sve napore da stabilizira dijete, a djevojčica je dobila i terapiju za olakšavanje disanja - kaže Bilić Antić.

Ravnateljica pulske bolnice, dr. Irena Hrstić, kazala je da su djevojčicu stabilizirali, a zatim odmah u pratnji liječnika prebacili na Odjel intenzivne njege u riječkoj bolnici. Što se točno dogodilo da je otac ostavio dijete, službeno još nije poznato, kao ni to kako nitko nije uočio dijete u vozilu. U TEŠKOM JE STANJU Strava kod Rovinja: Pronašli dijete bez svijesti u automobilu

Neslužbeno saznajemo da je otac taj dan čuvao dijete i da je dobio poziv da ima puno posla u frizerskom salonu, u kojem navodno radi, i da dođe na 15 minuta. Dijete je ostalo u užarenom automobilu, a posao se, nažalost, oduljio. Sve se događalo u četvrtak, a policija je rekla da su u petak oko 15 sati zaprimili prijavu.

- Policija utvrđuje sve okolnosti događaja kako bi se utvrdilo je li na štetu djeteta počinjeno kazneno djelo povrede djetetovih prava - rekli su. Liječnici iz Rijeke nisu željeli govoriti o tome kakvo je bilo stanje djevojčice u subotu. Rovinjska policija će morati utvrditi hoće li protiv oca podnijeti prijavu.

Komentari (174)
  • Samo jednu želju imam ,da preživi mala srećica.

    6. 7. 2019,   18:58
  • Kaže slucajno pa 2 sata. Nisu tebi sinko sve na broju.

    6. 7. 2019,   18:30
  • Pa da li ju nije mogao povesti sa sobom? Ne razumijem......

    6. 7. 2019,   18:32