Obavijesti

News

Komentari 51

Otac ubijene: Dijana je tražila pomoć, ali nitko je nije slušao

Otac ubijene:  Dijana je tražila pomoć, ali nitko je nije slušao

Bio je nasilnik i prije i Dijana je pokušavala pobjeći od njega, zato se i razvela. Na sudu joj je rekao da ne smije imati nijednog drugog poslije njega, priča otac ubijene Dijane

VIDEO

Bio je nasilnik i prije i Dijana je pokušavala pobjeći od njega, zato se i razvela. Na sudu joj je rekao da ne smije imati nijednog drugog poslije njega, priča potreseno za Blic Sveta Savanović, otac Dijane Zlatić, bivše žene ubojice iz Žitišta.

Dijana je u masakru, koji se dogodio u petak u kafiću Macchiato u Žitištu, kod Zrenjanina u Srbiji, bila prva meta i žrtva svog bivšeg supruga Siniše Zlatića.

Dijanin otac je kazao da se njegova kći dugo htjela razići od nasilnog supruga, ali da joj u tome nitko nije htio pomoći.

- Pobjegla je od njega. Vratila se kod nas kući dok je on bio u Njemačkoj i samo rekla da "ne može više biti s njim". Bio je nasilnik i stalno se kod nas skrivala - priča Savanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dijana i Siniša bili su braku 10 godina, a razveli su se prije devet mjeseci.

- Na sudu joj je rekao da ne smije biti više ni s jednim muškarcem. Sudac mu je rekao da Dijani nakon rastave ne može ništa braniti, ali ga to nije spriječilo - priča otac u suzama.

- Sestri je znala da reći: "Ako me nećeš primiti kod sebe, bacit ću se u rijeku - dodaje Dijanin otac.

Kako kaže, Siniša je u njihovoj kući, na tavanu, imao veliki arsenal oružja.

- Imao je pun tavan bombi i pištolja, jer njegov otac bio na ratištu. Dijana to nije znala. Mi smo tek saznali jer se moja supruga susrela s policijom koja ga je vodila i imala pun prtljažnik njegovog oružja - kaže.

Prema njegovim riječima, Dijana se u više navrata obraćala Centru za socijalnu skrb, ali da nisu reagirali.

- Svi su joj govorili: "Istrpi". Čak su i meni rekli da joj ne mogu pomoći. Najviše mi je za to krivo, za socijalne služn koje nam nisu pomogle - kaže on.

Savanović kaže da je znao Siniši savjetovati da ode kod liječnika, ali to ga nije zanimalo..

- Govorio sam mu da ode kod liječnika da mu da tablete ako je nervozan, da to nije sramota. On bi mi na to samo odgovorio: "Za živce pijem pivce" - kaže on i dodaje da je Siniša odrastao u obitelji nasilnika.

- Njegov otac je tukao svoju ženu, a njegov brat svojoj ženi izbio bubreg - dodao je on.

Savanović kaže da ne zna je li Siniša tukao i njegovu kćer, ali da je često znao bijes iskaliti na namještaju i stvarima koje bi mu se našle pri ruci.

- Kada su se razveli, rekli smo mu: "Uzmi sve što ste stekli, samo nam ostavi kćer na miru...", ali nije poslušao - kaže  slomljeni otac.

Centar za socijalnu skrb: Siniša nije percipiran kao nasilnik

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, braniteljska i socijalna pitanja priopćilo je da je postupak brakorazvodne parnice Dijane Zlatić u Centru za socijalni rad vođen u skladu sa zakonskim ovlastima i da je okončan po standardima stručnog postupka.

Na osnovu nadzora koji je u ovom slučaju izvršen, konstatirano je da je stručni radnici nisu percepirali bivšeg supruga kao nasilnika, niti je Centru podnijeta prijava za nasilje u obitelji, navodi se u priopćenju.

Vikao: "Sve ću ih pobiti!"

Zlatić je oko 1 sat došao u kafić  Macchiato u kojem je trajala svirka, zbog čega je u njemu bilo puno ljudi. Među gostima ugledao je svoju suprugu Dijanu Zlatić s kojom ima desetogodišnjeg sina i od koje se rastao prije nekoliko mjeseci. Prema neslužbenim informacijama Dijana je za stolom bila sa Stevanom Jojićem s kojim je, kako mještani pričaju, bila u ljubavnoj vezi. Kako kažu, Jojić je nedavno došao iz Švicarske gdje radi kako bi s njom proveo odmor. Međutim, Dijanina obitelj to demantira i kaže da Jojić i ona nikada nisu bili par.

Blic piše da ih je Siniša vidio zajedno u kafiću i rekao: "Sve ću ih pobiti" te zatim otišao. Poslije se vratio s automatskom puškom. Ušao je u kafić, stao iza šanka i zapucao. Zlatić je ispraznio dva spremnika metaka kada su mladići Isidor Šučević i Milan Majkić iskoristili njegov trenutak nepažnje i skočili na ubojicu kako bi mu oteli pušku. Napadač je pokušao pobjeći, ali policija ga je brzo uhitila.

Svjedok: Rekao je da jede, a da će kasnije u provod

Ovo je šok koji nikada neću zaboraviti. Imao sam sreće što nas luđak nije pobio. Tragedija za sve! Dijana i ja smo odrasli zajedno, osjećam se kao da nam je netko iz obitelji ubijen, kaže Boris Petrović,koji je za vrijeme masakra sa suprugom bio u kafiću.

- Sreli smo Sinišu ispred, jeo je pljeskavicu. Pitao sam ga "Susjede, što radiš?", a on je odgovorio da jede, pa će u provod. Prošetali smo se i kada smo se vratili konobar, nas je smjestio na drugo mjesto malo podalje od pozornice. Kada sam čuo pucanj, mislio sam da je vatromet, a onda kao da je stampedo krenuo prema nama. Vidio sam pušku i rekao ženi "Bježi!" - vidno uznemiren ispričao je Boris za Blic.

Kako ističe, njegova supruga, prestrašena pucnjima i prizorom, povukla ga je sa sobom.

- Oko nas su trčale ranjene djevojke, krvi je bilo na sve strane - priča.

Ubio petero ljudi, ranio ih 20

Zlatić je u svom osvetničkom pohodu ubio petero ljudi. Njegova bivša supruga Dijana umrla je na mjestu događaja, a njezina prijateljica Jovana Popović (20) na putu prema bolnici.  Ostale tri žrtve – Steva Jojić, Vladimir Kosović i Vladimir Mijatović bitku sa životom izgubili su u bolnici, usprkos naporima liječnika da ih spase. Ranio je 20 ljudi.

Policija: Zlatić nije imao ni jednu kaznenu prijavu

Prema informacijama iz MUP-a, Zlatić nije imao nijednu prekršajnu ni kaznenu prijavu, kao ni prijavu za obiteljsko nasilje, kazao ministar Nebojša Stefanović.

- Dovršili smo očevid i sumnjamo da je glavni motiv bila ljubomora - rekao je Stefanović.

Mještani Žitišta kažu da nisu znali da ilegalno posjeduje automatsko oružje.

- Miran čovjek, osobno sam ga poznavao, ne mogu vjerovati da je tako nešto napravio. Zaprepašten sam - rekao je Mitar Vučurević, predjsednik općtine Žitište.

Dan žalosti u Vojvodini

Pokrajinska vlada je donijela odluku da se nedjelja proglasi Danom žalosti u Vojvodini zbog tragedije u Žitištu.

U hodniku općine Žitište bit će otvorena knjiga žalosti, u koju će se građani moći upisati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...