Obavijesti

News

Komentari 100

Otišao je u Vinkovce. Nakon 6 mjeseci vratio se kući. Slijep...

Otišao je u Vinkovce. Nakon 6 mjeseci vratio se kući. Slijep...
2

Ivana Mikuljana (22) iz Andrijaševaca prošle su godine krvnički pretukli huligani okupljeni oko najmlađeg sina saborskoga zastupnika Steve Culeja. Sada dane provodi u zatamnjenoj prostoriji obiteljske kuće

VIDEO

Prije nešto više od mjesec dana Ivan Mikuljan (22) iz Andrijaševaca došao je svojoj kući, ocu, bratu, stricu i teti. U kolovozu prošle godine otišao je od kuće u Vinkovce zdrav, a nakon pola godine vratio se kući slijep. U kolovozu, u gradu na Bosutu krvnički su ga pretukli huligani okupljeni oko najmlađeg sina saborskoga zastupnika Steve Culeja. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:19

- Zadnjeg čega se sjećam, je da sam bio s prijateljima u kafiću i da smo smo izašli na jedan parking vani. Netko me udario s leđa i više se ničega ne sjećam. Kada bi se noću u bolnici probudio pokušavao sam povezati slike i shvatiti što mi se dogodilo, ali bez uspjeha. Sada sam kod kuće i najbiranije mi je da sam došao živ, a što se tiče vida nadam se da će se on vratiti i da ću opet biti onaj Ivan od prije – rekao je mladić koji po cijele dane provodi u zatamnjenoj prostoriji obiteljske kuće. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sam se ne usudim izaći iz kuće, pokušao sam jednom izaći u dvorište hodao sam pipajući zid, više po sjećanju kako dvorište izgleda i gdje se što nalazi. Na kraju sam morao pozvati brata Đuru da mi pomogne vratiti se u kuću. Bez brata ne smijem nigdje – rekao je Ivan, mladić koji još uvijek nije svjestan toga da mu je život visio o koncu, da su ga liječnici KBC-a Osijek nadljudskim naporima uspjeli održati u životu, i da se njegova mladost i snaga izborila da preživi. 

Ostao bez majke sa 7 godina, baka mu umrla dok je bio u bolnici

- Od terapije pijem antidepresive kako bi lakše podnio sljepoću, koja će nadam se prestati. Imam osjećaj da svakog jutra kada se probudim vidim malo bolje – nada se ozdravljenju Ivan. 
Nakon izlaska iz bolnice nitko ga nije uputio u toplice, čak su mu rekli da mu one ne trebaju jer on hoda i može se koristiti rukama, ali se nitko nije stavio u njegov položaj i pokušao ga shvatiti kako mu je slijep hodati po kući. 

Brutalno ga pretukli: Ivan se probudio iz kome i progovorio
Brutalno ga pretukli: Ivan se probudio iz kome i progovorio

- Nisu mi odobrili lijek za oporavak očnih živaca, to moji moraju kupiti, svaka dva mjeseca moraju platiti oko 200 kuna.  Ja više ne privređujem, prije nego se ovo dogodilo radio sam u Županji u Deutz Faru, kod njih sam dvije godine radio na ugovor. Kada sam došao kući pozvali su me da dođem raditi da ću dobiti stalno zaposlenje, morao sam im reći da je to trenutno nemoguće jer sam slijep. Bilo im je jako žao, jer su me cijenili kao radnika – kaže Ivan.

Pokretanje videa...

00:22

Dok je bio u bolesničkoj postelji umrla mu je baka, očeva majka, koja mu je uz njegovu tetu zamijenila majku bez koje je ostao kada je imao sedam godina. 

- Baku sam zadnji puta vidio onaj dan kada sam pošao u Vinkovce, bila je stara i bolesna. Pretpostavljam da je ovo što mi se dogodilo doprinijelo da ona umre. Nisam znao, tek kasnije su mi rekli, da smo baka i ja u jednom trenutku bili zajedno u bolnici, ona na prvom, a ja na trećem katu. Umrla je, a da me nije vidjela – tužno je izgovorio mladić, dodajući kako mu je trenutno najbitnije da ozdravi, a onda da odgovarajuće kazne dobiju oni koji su mu ovo učinili. 

'Ostaje nam patnja i nada će se Ivan oporaviti'

- Iskreno se ne nadamo da će tu biti pravednosti, jer Culejev otac se upleo u sve i mislim da ima utjecaja na policiju – rekao je Ivanov otac, vjerojatno zbog toga što, kako je on kaže, u jednom policijskom izvješću stoji kako je  njegov sin zadobio teške ozljede nakon samo jednog udarca. Čudno mu je kako je od tog jednog udarca zadobi ozljedu mozga, polomljenu jagodičnu kost i slomljenu vilicu, što je vidljivo iz medicinske dokumentacije. 

- U kući smo trenutno mi muški, nadao sam se da će Ivan kada dobije posao za stalno u kuću dovesti nevjestu kojoj smo se svi radovali, a ovako ostaje nam patnja i nada da će se Ivan oporaviti, da ne ovisi o našoj pomoći – rekao je Ivanov otac.

Pretučeni Ivan (21) budi se iz kome: 'Iznenadio je i liječnike!'
Pretučeni Ivan (21) budi se iz kome: 'Iznenadio je i liječnike!'

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je, inače, objavilo da su Vijeću za mladež Općinskog suda u Vukovaru podnijeli prijedlog za izricanje maloljetničke sankcije prema četiri maloljetnika, dok su protiv dvojice maloljetnika odbacili kaznenu prijavu, kao i protiv Ivana. Ovoj četvorici, pak, prijeti kazna zatvora do tri godine.

U odnosu na preostalih osam osumnjičenih, među kojima je i 20-godišnji L. M., kojega se sumnjiči da je udario Mikuljana, nakon čega je on pao i glavom udario u beton, istraga i dalje traje, a ako im se utvrdi odgovornost i završe na sudu, prijeti im zatvorska kazna od 1 do 8 godina, odnosno od 3 do 12 godina, ako se pokaže da je po život opasna posljedica prouzročeno namjerno.

Drugoosumnjičeni u ovom slučaju je i Domagoj Culej, sin HDZ-ova saborskog zastupnika Steve Culeja, kojega policija sumnjiči za sudjelovanje u tučnjavi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer