Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Otišao na tjedan dana pa mu se u kuću uselilo 15 skvotera

None Foto: 24sata/ilustracija 5

Skvoteri su rekli da nemaju dovoljno novca za stanarinu te se ne žele iseliti iz kuće Connana Gupte u Londonu. On je otišao na 7 dana da mu radnici preurede dom

Connan Gupta (40) iselio se iz kuće u Londonu na tjedan dana kako bi je radnici na miru mogli preurediti, a 15 talijanskih skvotera promijenilo je brave te su se uselili u njegov dom. Zaključili su kako nemaju dovoljno prihoda da iznajme kuću te su shvatili da im je jeftinije useliti se u nečiji dom skupa s tri psa i dvije mačke. Gupta je inače hotelijer, a bio je prisiljen još nekoliko dana odsjesti van kuće kako bi ispektori riješili problem sa skvoterima. 

Skvoteri mu ostavili poruku

Nakon što je došao do vrata svoje kuće primijetio je poruku koju su mu skvoteri ostavili na vratima.

- Pa ovo je smiješno. U kući mi je sva odjeća koju imam, sve moje stvari i lijekovi koje uzimam zbog problema s kožom. Prije nego sam otišao na tjedan dana, dobro sam provjerio jesam li zaključao brave. Nakon što sam se vratio zaista sam se šokirao. Ne mogu vjerovati što mi se dogodilo - rekao je Connan. Dodaje kako je pokucao na vrata, a neki mu je glas doviknuo da samo otiđe. Naglasio je kako ispada da skvoteri imaju više prava od njega. Skvoteri su rekli kako su glavna vrata kuće bila otvorena prije dva tjedna te su ušli unutra.

- Nitko od nas nema novca da iznajmi stan. Uopće se ne osjećam krivom što sam ovdje jer i onako tu nije bilo nikoga bar dvije godine. Tako su nam rekli susjedi - rekla je Valentina (26). Dodala je kako nema vode ni struje, a kuća je bila prljava. Kaže kako nije nikada prije skvotirala, a nakon što su pronašli kuću, ona i još dvoje prijatelja su pozvali ostale. Valentina je rekla da je vlasnik kuće bio agresivan prema njima, ali su mu objasnili da su skvoteri. Dodaje kako će otići na sud ako ih pozovu, ali do tada ostaju u kući. Pretpostavlja se kako će saslušanje na sudu biti za dva tjedna, piše Daily Mail.

Komentiraj, znaš da želiš!