Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Otišli u posjet rodbini, a u kuću im doselili skvoteri

None Foto: 24sata/ilustracija

Velika Britanija: Obitelj Mosedale bila je u posjetu rodbini. Nakon što su se vratili u London u svoju kuću nisu mogli ući jer su se u nju uselili skvoteri

Julian i Samantha Mosedale s tri sina su se nakon Božića trebali vratiti u kuću u sjevernom Londonu. No u kuću su im se uselili skvoteri i promijenili im brave. Obitelj Mosedale je 2007. odlučila renovirati kuću vrijednu 285.000 funti (oko 2,3 milijuna kuna). Preselili su se u drugu kuću u kojoj su plaćali najam.
- Kuću smo redovito posjećivali da vidimo kako napreduju radovi. Za božićne praznike smo otišli u posjet obitelji u Essexu. Kad smo se vratili naša je kuća bila zaključana. Vidjeli smo da se netko u nju uselio. Odmah smo pozvali policiju. No policajci su nam rekli da ne mogu ništa učiniti - rekla je Samantha. Par je u međuvremenu sudskim putem tražio deložaciju. Okružni sud je u utorak presudio da se stanari moraju odseliti iz kuće obitelji Mosedale, no Julian ne vjeruje da će je oni tako lako napustiti.
- Bojimo se da ćemo mi uskoro postati beskućnici jer najam možemo plaćati najkasnije do ožujka - kaže Julian.
Kako piše Daily Mail u kuću su se uselile sestre Mihaela i Luminitsa Vaduva sa sedmero djece. One tvrde da su kuću platile i da imaju ogovor o dodjeli stanarskog prava.

Komentari (15)
  • Ma meni sve to skupa malo bezveze zvuči.Šta sad odem u trgovinu po kruh i neka budala mi dok me nema upadne u kuću i ja tu nemogu ništa,policija nemože ništa?!Zbilja glupo zvuči cijeli članak.I još jednom kažem zanimljivo je da se tako neke čudne i morbidne stvari uvijek \"\"\"\"dešavaju\"\"\"\" tamo negdje miljama dalekao.Kao fol!!!

    13. 1. 2010,   09:40
  • uzmem bejzbol palicu,dam im 10 minuta za iseljenje a u 11 minuti svi su na odlasku ili polomljeni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    13. 1. 2010,   10:37
  • Ma kakvi skvoteri, to samo luđaci mogu napravit i sebe etiketirati new-age gluparijama! Svatko treba znat gdje mu je mjesto, a tim pridošlicama svakako nije mjesto u toj kući!

    13. 1. 2010,   08:50