Obavijesti

News

Komentari 239

Otkaz zbog pršuta: Interspar radnici mora platiti 60.000 kn

Otkaz zbog pršuta: Interspar radnici mora platiti 60.000 kn
1

Podsjetimo, prodavačica na odjelu delikatesa u Intersparu Suzana Šešo dobila je otkaz pod optužbom da je bez plaćanja pojela sendvič na radnom mjestu uzevši prethodno dvije fete pršuta...

VIDEO

Poznati slučaj prodavačice zadarskog Interspara Suzane Šešo došao je kraju. Županijski sud u Zagrebu donio je pravomoćnu presudu prema kojoj Interspar treba isplatiti obilatu odštetu svojoj nekadašnjoj prodavačici zbog nezakonitog otkaza, piše ezadar.

Podsjetimo, prodavačica na odjelu delikatesa u Intersparu Suzana Šešo dobila je otkaz pod optužbom da je bez plaćanja pojela sendvič na radnom mjestu uzevši prethodno dvije fete pršuta s plate i to golim rukama. Događaj se zbio u rujnu 2015. godine, a nakon brojnih peripetija, sudskih odluka, javnih prosvjeda i medijskog ismijavanja politike austrijskog trgovinskog lanca da se zbog dvije fete pršuta daje otkaz, došlo je i do konačne odluke.

Suzana Šešo je uz pomoć Odvjetničkog društva Korljan uložila tužbu na prvostupanjsku presudu, a Županijski sud u Zagrebu je kao drugostupanjski sud prije dva dana dostavio Općinskom sudu u Zadru presudu koja skoro u cijelosti prihvaća tužbeni zahtjev.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Danijele Ukić presudilo je da Interspar nije smio donijeti odluku o izvanrednom otkazu odnosno da taj otkaz „nije dopušten“ pa stoga ni „radni odnos nije prestao“. 

Kao dan prestanka radnog odnosa određen je datum zaključenja glavne rasprave na Općinskom sudu Zadar koncem prosinca 2016. a ne tri mjeseca ranije, a Intersparu je naloženo isplatiti 23.093 kune na ime naknade štete zbog prestanka radnog odnosa zajedno sa zateznim kamatama, te još sedam bruto plaća u iznosu od po 6.297 kuna. I to sve u roku osam dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 239
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.