Obavijesti

News

Komentari 168

Otkazali državi usluge čišćenja: Nemamo više ljudi, svi su otišli

Otkazali državi usluge čišćenja: Nemamo više ljudi, svi su otišli
1

Adriatic servis je u postupku javne nabave dobila posao čišćenja prostorija državnih tijela u 18 grupa. Među njima su i prostorije poput poreznih ispostava, ureda Ministarstva unutarnjih poslova i bolnica

VIDEO

Zadarska tvrtka Adriatic servis, koja se državom ima potpisan ugovor vrijedan 23 milijuna kuna za usluge čišćenja prostorija državnih tijela, otkazala je državi svoje usluge zbog nedostatka radne snage. 

Zbog nemogućnosti osiguranja usluga čišćenja putem ugovora s Adriatic servisom u tijeku je raskidanje ugovora između državnih tijela i tvrtke te sklapanje novih ugovora s drugim pružateljima usluga, a kako se prostorije čiste u međuvremenu nije nam poznato, priopćeno je iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske.

Iz Adriatic servisa su obavijestili sva državna tijela s kojima rade da su zbog nedostatka radne snage i povećanja primanja zaposlenika, a uz nepromijenjenu razinu prihoda i kašnjenje s objavom postupaka javne nabave, postali nelikvidni. Nisu uspjeli isplatiti plaće za travanj i nalaze se u blokadi te više nisu u stanju pružati usluge čišćenja poslovnih prostorija države s kojom imaju ugovor.

Inače, Adriatic servis je u postupku javne nabave čišćenja prostorija za 30 grupa po županijama dobila posao čišćenja prostorija državnih tijela u čak 18 grupa. Među njima su i prostorije poput poreznih ispostava, ureda Ministarstva unutarnjih poslova i pojedinih bolnica u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Splitsko-Dalmatinskoj županiji, gradu Splitu, Šibensko-kninskoj županiji, Zadarskoj županiji, Ličko-senjskoj županiji, Primorsko-goranskoj županiji, gradu Rijeci, Istarskoj županiji, gradu Puli, Karlovačkoj županiji, Sisačko-moslavačkoj županiji, Varaždinskoj županiji, Međimurskoj županiji, Krapinsko-zagorskoj županiji, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, Osječko-baranjskoj županiji i Zagrebačkoj županiji.

- Teško je očekivati da se radi ovaj posao za minimalac uoči turističke sezone, kad je isplativije na crno čistiti apartmane - rekao je za Lider Siniša Kuhar, glavni tajnik Sindikata državnih i lokalnih službenika.

Lider neslužbeno doznaje i kako poslove čišćenja koje je obavljao Adriatic servis zasada još nitko nije preuzeo, te da ih održavaju zaposlenici tijela koji su zaposleni na drugim poslovima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 168
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca