Obavijesti

News

Komentari 24

Otkaži kartu, dobiješ kupon, ali otkaži u zadnji čas i platit ćeš

Otkaži kartu, dobiješ kupon, ali otkaži u zadnji čas i platit ćeš
3

Tko otkaže kartu, dobit će dio novca, a nekad i ništa jer će mu naknada za FlixBus pojesti sve. Zadranin je ostao bez novca jer je otkazao kartu večer prije polaska, a to se naplaćuje 30 kuna

VIDEO

Ako putnik vrati neiskorištenu kartu najmanje dva sata prije polaska autobusa, prijevoznik će mu vratiti 90 posto novca.To barem vrijedi za domaće autoprijevoznike.

Manje je sreće imao Zadranin koji je htio putovati FlixBusom, ali je noć prije otkazao kartu.

No novac za kartu nisu mu vratili.

- Kupio sam povratne karte od Zadra do Gospića, ali sam večer prije otkazao karte preko aplikacije jer služba za korisnike više nije radila. Nigdje me aplikacija nije upozorila koliki su troškovi otkazivanja i da ću ostati bez novca - požalio se Zadranin.

Poslao je prigovor i FlixBusu, a nama su odgovorili da ga još rješavaju. Zapravo, Zadranin je ostao bez novca jer su mu naplatili 30 kuna naknade za otkazivanje karti, a karte su bile po 29 kuna.

- Kartu se može otkazati najkasnije 15 minuta prije polaska, ali ćemo mu za otkazivanje naplatiti naknadu - odgovorili su iz FlixBusa.

Naknada je šest kuna ako netko otkaže kartu barem 14 dana prije puta, dok će otkazivanje u posljednja 72 sata naplatiti 30 kuna. Ako FlixBus i mora vratiti dio novca, putniku će za to dati kupon kojim može ponovno kupiti kartu, ne i novac.

Predsjednik Udruge hrvatskih autobusnih javnolinijskih prijevoznika Hrvoje Meštrović rekao je kako zakonom nije uređeno koliko će i kako prijevoznici vratiti novac za otkazanu kartu.

- To se uređuje općim uvjetima prijevoza svakog prijevoznika - odgovorio je.

Napomenuo je da putnici na kolodvorima trebaju pitati pod kojim uvjetima mogu vratiti kartu ili to mogu provjeriti na stranicama prijevoznika. Iz Samoborčeka, Presečki i Arriva grupe odgovorili su da će za domaća putovanja novac vratiti ako se otkažu najkasnije dva sata prije, međunarodna najmanje šest sati.

Putnik će dobiti 90% novca nazad, ali ne i za rezervaciju i kolodvorsku uslugu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.