Obavijesti

News

Komentari 23

Otklizao 30 metara: GSS-ovci spasili ‘žuću’ iz strme provalije

Otklizao 30 metara: GSS-ovci spasili ‘žuću’ iz strme provalije
3

MALENI SRETNIK Psić je zapeo na ‘polici’ te se nije mogao vratiti. Prije nekoliko dana iz nepoznatog razloga pao je u provaliju kanjona koji se nalazi blizu ceste

VIDEO

Prvo je pokušao pobjeći, no nije imao gdje. Zatim se smirio, sjeo i pričekao pomoć, rekli su nam spasioci HGSS-ove Stanice Gospić. Oni su u subotu izvukli neozlijeđenog “žuću” iz tridesetak metara duboke provalije u Nacionalnom parku Plitvička jezera.

On je prije nekoliko dana iz nepoznatog razloga pao u provaliju kanjona koji se nalazi u blizini prometnice i ulaza broj jedan u park. Spasioci pretpostavljaju da je od nečega bježao ili nešto lovio te se poskliznuo i pao niz liticu. U nesreći je imao i veliku sreću jer se zaustavio na tridesetak metara nižu “policu” na vertikalnoj stijeni. Ona inače ponire u dubinu još stotinjak metara. Nadzornici parka primijetili su zarobljenu životinju na stijeni. Nekoliko dana su ga obilazili i donosili mu hranu, no kako se u međuvremenu nije mogao sam izvući, u subotu su u pomoć pozvali spasioce.

VIDEO

- Dojavu smo zaprimili u 11.25 sati od Službe nadzora Nacionalnog parka i uputli pet spasioca u akciju. Pas se nalazio na trideset metara dubine. Nije nikuda mogao, niti gore, ni lijevo, ni desno - rekao je Josip Brozičević, pročelnik GSS-a Stanice Gospić.

Dvojica spasioca su se do njega spuštala užetom. Malo se prestrašio i uznemirio. Kad je shvatio da će mu pomoći, primirio se. Spasilac ga je stavio u oprsnicu, primio u naručje i zajedno su se izvlačili. U 13.45 sati uspješno su izvukli nesretnog ljubimca iz provalije. Odmah su ga pregledali, no nije trebao dodatnu pomoć.

HGSS

- Bio je dobar i miran, nahranili smo ga i predali ga djelatnicima parka koji će ga zbrinuti - rekao je Brozičević i dodao da im je ovo bila jedan od ugodnijih akcija spašavanja.

Psa će djelatnici najprije odvesti veterinaru koji će provjeriti ima li čip s podacima o vlasniku. Ako ga nema, pročelnik vjeruje da će ga ipak adekvatno zbrinuti i da će pronaći dom pun ljubavi u kojem mu neće prijetiti nikakve opasnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...