Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Otkriće šokiralo policiju: Ovo je zadnja slika s Laninog mobitela

Zašto je Lana kobnog dana lagala majci da ide na kavu s prijateljicom, a umjesto toga je otišla autobusom u Čapljinu? Samo je jedno od pitanja na koje ni obitelj ni istražitelji nemaju odgovor...

Nakon što su njemački stručnjaci uspjeli otključati mobitel Mostarke Lane Bijedić (19), istražitelji su u njemu pronašli fotografiju koja je napravljena s vijadukta na autocesti ispod kojeg je pronađeno tijelo djevojke. Nevjerojatno je i zastrašujuće da je fotografirano baš mjesto na kojem je ribar kasnije našao mrtvu Lanu. Telefon je, kako piše Klix i dalje u Sarajevu te ga stručnjaci analiziraju.

Podsjetimo, Lanu su našli mrtvu 6. listopada u rijeci Studenčici. Djevojku koja se spremala za studij u Sarajevu netko je pretukao tupim predmetom i davio. Kobnog dana majci je rekla da ide na kavu s prijateljicom no umjesto toga ona je otišla u Čapljinu te je hodala šest kilometara prema Ljubuškom. Od trenutka kada je pronađeno tijelo, istražitelji nemaju konkretan trag. Policiju je nazvala majka Nina nakon što joj se Lana nije javljala na pozive. Dva sata kasnije ribar koji inače tamo peca je pronašao Lanu. Na tom mjestu nije bilo krvi iako je Lanu ubojica brutalno pretukao tupim predmetom. U vodu je bačena dok je još bila živa. 

MISTERIOZNO UBOJSTVO U BIH Hoće li sad naći ubojicu? Lanin mobitel su konačno otključali

Lana je autobusom došla do Čapljine pa je išla pješice do naselja Trebižat, a onda ju je kamera snimila na vijaduktu Studenci koji vodi prema Bijači i ispod kojeg je nađeno njezino tijelo. Navodno su u cijelom slučaju napravljene i neke greške. Navodno su istražitelji krivo protumačili dokumente koje su našli na njezinom računalu te nisu ispitali ključne ljude. Također, dozvoljeno je da se tijelo kremira pa sada nova obdukcija više nije moguća.

BRUTALNO PRETUČENA Misteriozno ubojstvo: 'Strah nas je da Lana neće biti jedina'

Saslušavani su i vidovnjaci, što je pokazalo kao potpuni promašaj. Jedina osoba koja je u vrijeme kada je Lana pronađena tražila pomoć liječnika zbog ozljeda na rukama je bio muškarac iz Čapljine koji je ozlijeđen u prometnoj nesreći.
Zanimljivo je da ni članovi Lanine obitelji kako niti njezine prijateljice ne znaju zbog čega je Lana krenula tog dana u Čapljinu, odnosno prema Ljubuškom.

Komentari (58)
  • Mreže za upoznavanje? Prvi susret pošao krivo?

    14. 11. 2019,   13:26
  • Nadam se da ce uhvatiti ubojicu. Ne shvacam da majka odluci dati kremirati tijelo. Ovim ne insinuiram nista nego samo to smatram jako losim potezom. Pogotovo nakon procitanog. Mozda je zena zeljela da joj dijete nade mir da je ne pregledavaju sto puta no bitno je i da pocinitelj bude naden

    14. 11. 2019,   13:34
  • Bosanska policija je gora nego hrvatska: kemiraju dokazni materijal, vidovnjaci, zvalj njemce da im otključaju mobitel.

    14. 11. 2019,   13:28