Obavijesti

News

Komentari 122

Todorićev raj prodaje se za 50 mil. kn, u vili nema što nema...

Todorićev raj prodaje se za 50 mil. kn, u vili nema što nema...
13

Vila vrijedi za jednu od najatraktivnijih na području cijele Liburnije, a Agrokor ju je tad kupio od Liburnia riviera hotela. Cijelo imanje Agrokor je tada platio 11 milijuna kuna

VIDEO

Villa Castello koja se nalazi u Medveji kraj Opatije, a koju je Agrokorov izvanredni upravitelj Ante Ramljak stavio u prodaju kako bi namirio dio koncernovog duga, prodaje se po početnoj cijeni od sedam milijuna eura bez PDV-a, ili približno 50 milijuna kuna. 

 Za 50 milijuna kuna, bez PDV-a, novi će vlasnik dobiti vilu od gotovo 1000 kvadrata, pomoćnu zgradu za goste ili osoblje, uređenu plažu s molom, dvije sjenice, vrtove s brojnim stazama, parkiralište i dodatno zemljište koje je Todorićima služilo kao heliodrom.

Sama Vila Castello ima podrumski dio, prizemlje i tri kata. Podrum je služio za poslugu, a tu se nalazi praonica rublja. U visokom prizemlju nalazi se veliki salon koji se grana na dva manja, dva toaleta te jedna kuhinja. Prvi kat je stambeni s nekoliko spavaćih soba. Svaka od njih ima kupaonicu te izlaz na vlastitu terasu. Na drugom katu je apartman s dnevnim boravkom, spavaćom sobom i kupaonicom, a na trećem katu je vidikovac s kojeg se pruža pogled na Rijeku, Opatiju i ostala mjesta. Unutar vidikovca se također nalazi jedna soba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ispred vile se nalazi i mala sjenica s kamenim krovom i dvjema pekama za roštilj. Plaža Vile Castello je stjenovita, ali je uređena. Dubina pri stijenama je oko 4 metra pa su jahte mogle lako pristajati. Uz samu plažu nalazi se i jedan kameni šank. Ispred plaže se nalaze vanjski tuš te smokva koja pravi veliki hlad.

Tu se nalaze i dvije livade koje su služile kao heliodrom, a koji se itekako koristio. One su dio zemljišta s kućom koji će kupac također dobiti. Samo dvorište puno je javora, borova, ima mnogo cvijeća, nekoliko staza koje vode oko vile. Nasuprot vile nalazi se i pomoćna kuća koja je služila za poslugu ili kao gostinska soba. 

Koncern je godišnju koncesiju plaćao 560.000 kuna

Pomorsko dobro uz Villu Castello 2008. je postalo prva privatna plaža u Hrvatskoj. Tadašnjem Todorićevu koncernu županijsko poglavarstvo jednoglasnom je odlukom dalo koncesiju za 11.000 četvornih metara. Koncern je koncesiju iz godine u godinu plaćao otprilike 560.000 kuna.

POGLEDAJTE GALERIJU:

castello castello castello
28
| Foto: Goran Kovacic/PIXSELL (ilustracija)

Izdvojili 11 milijuna kuna

Cijeli posjed prostire se na oko 5000 četvornih metara parkovite šume. Sama vila ima oko 400 četvornih metara i tvrtka je ulagala u njenu obnovu. Agrokor, koji su vodili, a ne obitelj, izdvojio je 11 milijuna kuna za kupnju cijelog imanja. Vila vrijedi za jednu od najatraktivnijih na području cijele Liburnije, a Agrokor ju je tad kupio od Liburnia riviera hotela.

- Smještena je uz more i sagrađena je 1916. godine u arhitektonskom stilu neoklasicizma - stoji u kratkom priopćenju Agrokora.

castello

Pristupiti joj i razgledati nekretninu mogu samo akreditirani zainteresirani kupci. Prodaja ove raskošne vile još je jedan udarac za obitelj Todorić, koja, nakon helikoptera i jahte, polako ostaje bez svojih nekretnina i pokretnina. Za razliku od Kulmerovih dvora, koji su s vremenom prebačeni na obitelj, Villa Castello, dvorište od 500 kvadrata i preko 4000 kvadrata parka, nikad nisu prešli u privatno vlasništvo obitelji. Tvrtka je plaćala održavanje, pa će sad barem nešto od nje uprihoditi.

castello

Agrokor želi namaknuti barem dio novca, koji je tvrtki nasušno potreban jer je pritisnuta dugovima i ne može na vrijeme plaćati dobavljače i stare dugove. Todorići su vjerojatno posljednje ljeto proveli u toj predivnoj vili. Nju je posebno volio Ivica, a djeci je prepuštao krstarenje i boravak u ljetnikovcu na srednjem Jadranu.

castello

Navodno je Todorić Villu Castello volio više čak i od svog otočića Smokvice. To je i vila u kojoj je skovan plan kako će kupiti Mercator. Ona se izvorno zvala Villa Castello, a danas se u literaturi vodi kao Kamelija. Pretpostavlja se da je njezin arhitekt bio Carl Seidl, koji je većinu svojih djela ostvario duž opatijske rivijere. U knjizi “Lovran - turizam i graditeljstvo” Mirjane Peršić navodi se da je vila zamišljena kao veliki građevno-parkovni kompleks koji se stapa s prirodom, neuređenim okolišem mora, stjenovitom obalom i šumom šireg okruženja. Nalazi se odmah uz dugu šljunčanu medvejsku plažu, jednu od najljepših na Kvarneru. Pristup plaži ispod vile, zbog visokih stijena, moguć je s mora ili iz objekta.

castello
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti