Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Otkrili su tajne signale kraljice: Ona ne mora reći ni jednu riječ

None Foto: Chris Jackson/Press Association/PIXSELL 3

Povjesničar Hugo Vickers tvrdi da kraljica Elizabeta II. torbicu koristi za slanje signala svojim ljudima uvijek kada pretpostavi da bi se mogla naći u neugodnoj situaciji ili kada joj je dosadno

Kada želi napustiti bilo kakav oblik interakcije, ako je suditi po riječima Huga Vickersa, kraljica prebaci torbicu iz jedne ruke u drugu. Također, kada je na nekom velikom događaju, signal odlaska s njega je stavljanje torbe na stol što znači da želi otići u roku od pet minuta. Povjesničar koji se bavi kraljevskom obitelji iznio je još sličnih zaključaka.

REUTERS/PIXSELL | Autor: Reuters/PIXSELL Foto: Reuters/PIXSELL

Ako razgovor želi napustiti u kratkom roku tada diskretno okreće vjenčani prsten, prenosi Mail Online Vickersove zaključke.

- To bi se uradilo na lijep način. Naprimjer, došao bi netko i rekao da kanterberijski nadbiskup treba s njom hitno razgovarati - objasnio je povjesničar metode. 

Također, za vrijeme službenih posjeta u Bakingemskoj palači ima niz diskretnih gestikulacija kojima komunicira sa službenicima.

Tako oni na njezin diskretan signal otvaraju vrata i ispraćaju goste kada kraljica osjeti da je za to došlo vrijeme. 

No, tvrdi Vickers, nije jedina iz kraljevske obitelji kojoj je torbica više od modnog dodatka. I vojvotkinja od Cambridgea, supruga princa Williama koristi torbicu kako bi izbjegla neugodnu situaciju. Primijetio je da često torbicu drži objema rukama kako rukovanje ne bi bilo neugodno.

S druge strane, kraljica Elizabeta II. torbicu uvijek nosi u lijevoj ruci kako bi joj desna bila slobodna za pozdravljanje. 

Komentari (36)
  • Ako kraljica počne lupati torbicom po glavi gosta, to diskretno znači da njegovim posjetom nije baš oduševljena..

    3. 3. 2017,   20:39
  • Eto dokazano je da ako u životu ne radiš AMA BAŠ NIŠTA FIZIČKI, doživiš preko 100. Ona isto kao Žuži... samo žuži se naradila...v@ginom

    3. 3. 2017,   20:45
  • "Bakingemskoj palači" Nabavite lektora hitno!

    3. 3. 2017,   20:44