Obavijesti

News

Komentari 28

Otkrit će gdje je novac? 'Našli smo Escobarovu podmornicu'

Otkrit će gdje je novac? 'Našli smo Escobarovu podmornicu'
3

Ukoliko se utvrdi da je zaista riječ o Escobarovoj podmornici, istraživači se nadaju da će im dati nove tragove pomoću kojih bi napokon bilo pronađeno navodno Escobarovo blago - 50 milijardi dolara u gotovini

VIDEO

Bivši CIA-ini agenti vjeruju da su u moru kod Kolumbije otkrili jednu od podmornica kojima se za krijumčarenje droge koristio legendarni kralj kokaina Pablo Escobar.

On je zaista koristio podmornice za prijevoz droge od Kolumbije do Portorika, odakle bi se kokain dalje raspačavao po američkom kopnu. Ukoliko se utvrdi da je zaista riječ o Escobarovoj podmornici, istraživači se nadaju da će im dati nove tragove pomoću kojih bi napokon bilo pronađeno navodno Escobarovo blago - 50 milijardi dolara u gotovini, koje je za svojeg života sakrio na skrivenu lokaciju, piše Daily Mail

Potragu ronilaca prate kamere Discovery Channela. U snimci objavljenoj na YouTubeu agenti Doug Laux i Ben Smith rone otkrivajući neku metalnu kutiju, no u njoj za sad ne pronalaze ništa što bi koristilo kao novi trag.

Pablo Escobar, o čijem je životu snimljena i serija Narcos, bio je vođa kartela Medellin koji je osiguravao više od 80 posto kokaina za američko tržište tijekom 1980-ih.

Wikipedia

Kriminalnu karijeru počeo je kao tinejdžer prodajući cigarete i kradući automobile, a na unosan posao s kokainom prebacio se 1970-ih. Ubrzo je postao toliko uspješan u krijumčarenju da je drogu, uz druge kanale, prevozio pomoću svojih 15 zrakoplova i šest helikoptera. Do sredine '80-ih kartel Medellin 'okretao' je oko 420 milijuna dolara na tjedan. Većinu svojeg bogatstva skrio je na tajne lokacije, a navodno je na mjesec trošio oko 2.500 dolara za gumice kojima je vezao zarađeni novac. 

Ubijen je u prosincu 1993. godine tijekom bijega zajedno sa svojim tjelohraniteljem Alvarom de Jesusom koji je također ubijen. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa