Obavijesti

News

Komentari 200

Bianca Matković: Barišić mi za odjeću nikada nije dao novac

Bianca Matković: Barišić mi za odjeću nikada nije dao novac
6

Bianca Matković za Tportal je demantirala sve napise iz Nacionala i kaže kako razmišlja da ih tuži. Tvrdi da Sanader nikad nije bio kod nje, a Kosor je bar 20 puta

VIDEO

Mladen Barišić Uskokovim je istražiteljima navodno 'cinkao' Biancu Matković te im ispričao kako je ona iz crnog fonda svakog mjeseca primala oko desetak tisuća kuna ilegalnog novca, ekskluzivno doznaje Nacional. Navodno se Barišić raspričao te je spomenuo niz povlastica koje je imala Bianca, za koju su mnogi isticali da je desna ruka Ive Sanadera. 

Navodno posljednjih mjeseci HDZ-ovci pričaju o tome kako je Matković u biti bila prava 'vladarica Banskih dvora' te da je od Sanadera primala dodatnu plaću, poklone, na raspolaganju joj je bio i službeni BMW. Sanader je navodno po nju u Egipat 2009. poslao i vladin zrakoplov.

Više o 'dami iz sjene', Bianci Matković, pročitajte na Nacional.hr.

Tužit će Nacional jer su sve to laži?

Bianca Matković je za tportal rekla da ne zna čemu takve konstrukcije jer je već prije tri tjedna demantirala da je znala za crne fondove HDZ-a. Dodala je da je tekst iz Nacionala pun neistina te da razmišlja o tužbi. 

Matković je za vrijeme Sanadera bila šefica njegova kabineta i državna tajnica, u Kosoričinoj Vladi je bila ministrica bez portfelja, a prošle godine je postala saborska zastupnica nakon što je izgubila ministarsku fotelju. 

Demantirala je da je Sanader živio kod nje početkom '90-ih, štoviše, nikad nije ni bio kod nje, dok je Kosor bila 20 puta iako mediji stalno pišu da se njih dvije ne podnose. 

Što se tiče skupe odjeće, Matković kaže da se u Linei Exclusive oblači od 1995. i da joj Barišić nikada nije platio račun. Smatra da Barišić to nije rekao Uskokovim istražiteljima jer to, tvrdi, nije istina. 

Smiješno joj je da mediji pišu da je šminkala Sanadera. Što se tiče svinjske gripe i Egipta, Matković kaže da su izmislili i bolest, no potvrdila je da je tražila i dobila Vladin zrakoplov. 

Naime, zbog pogreške u protokolu delegacija Ministarstva vanjskih poslova nije se uspjela ukrcati na avion, pa je Matković kao državna tajnica zatražila Vladin. U suprotnom bi, kaže, morali u Egiptu ostati još tri dana.

Izvorni tekst pročitajte OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 200
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu
UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske