Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Mercedes je od mojih roditelja, zašto se digla tolika prašina?'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL 4

Kad auto bude u mom vlasništvu, naravno da ću ga prijaviti. Auto je u mom dvorištu jer je brat dovezao auto kod mame, pa se oni nemaju gdje parkirati. Auto su kupili prije dva mjeseca kroz ugovor o najmu, kazala je

Luksuzni Mercedes E klase, vrijedan barem 50.000 eura i u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila već dulje vrijeme stoji parkiran u dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac u Vinkovcima, a nije naveden u njezinoj imovinskoj kartici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ministrica se o tome danas oglasila u Saboru:

- Auto u dvorištu je od mojih roditelja, ne razumijem zašto se digla tolika prašina oko toga. Kad auto bude u mom vlasništvu, naravno da ću ga prijaviti. Automobil je u mom dvorištu jer je brat dovezao auto kod mame, pa se oni nemaju gdje parkirati. Moji roditelji su automobil kupili prije dva mjeseca kroz ugovor o najmu - kazala je Žalac. Kasnije se ispravila pa je rekla da je riječ o dugoročnom najmu i da ne zna hoće li ga roditelji otkupiti.

Na pitanje o tome poznaje li poduzetnika Jollyja u čijem je Mercedes vlasništvu, odgovorila je: 'Poznajem Jollyja i poznavat ću ga do kraja života'. 

E-KLASA Pred kućom ministrice Žalac Mercedes koji nije u imovinskoj

Luksuzni Mercedes E klase zagrebačkih registarskih oznaka, vrijedan barem 50.000 eura i u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car šibenskog tajkuna Josipa Stojanovića Jollyja, čiji dnevni najam stoji najmanje 1250 kuna, već dulje vrijeme stoji parkiran u dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac u Vinkovcima.

Susjedi obitelji Žalac u razgovoru s reporterima tvrde da je luksuzna limuzina parkirana tamo već nekoliko mjeseci, da je vozi suprug Mario Žalac, a fotografi Jutarnjeg prošlog su tjedna od srijede do nedjelje nekoliko puta fotografirali taj automobil.

Mercedes E klase nov je, registriran je 28. siječnja 2019., i iako suradnici ministrice Žalac tvrde da automobil nije u vlasništvu obitelji Žalac, niti su ga unajmili, nitko od sugovornika s kojima su razgovarali ne želi reći čiji je i vozi li ga suprug Mario Žalac, kako tvrde susjedi.

Ministričin suprug kazao je za Jutarnji list da da radi pošteno svoj posao i upitao bi li bilo sporno da on sebi kupi takav automobil. Tvrdi da automobil nije njegov, ali ni on ne želi odgovoriti čiji je, odnosno tko ga je unajmio, ako ga je unajmio i zašto se nalazi u njihovu dvorištu.  

Pogledajte imovinsku karticu Gabrijele Žalac:

Komentari (370)
  • KraDeZe ZNA SE odakle joj.

    20. 3. 2019,   08:15
  • Ma to joj prijatelj posudio kao nekidan onome sat....

    20. 3. 2019,   08:14
  • U kakvoj državi živimo još nakraju ispada da su pevecovi najpošteniji, ostatak pobjegao u bosnu, nekima se sudi već 15 godina, neki nemaju srama ni morala.. Croatia full of life

    20. 3. 2019,   08:27