Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Otpisali smo dug za 150.000 ljudi, to je 1,3 milijarde kuna'

None Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Naglasio je kako su oni socijalno osviještena Vlada te da su svjesni činjenice da su deseci tisuća građana u problemu takve naravi, točnije njih više od 370 tisuća...

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je tijekom obraćanja u banskim dvorima kako su u Vladi krajem travnja donijeli mjere za pomoć blokiranima, ali i istaknuo kako je "jedno od osnovnih načela da dugove treba podmirivati". No, naglasio je kako su oni socijalno osviještena Vlada te da su svjesni činjenice da su deseci tisuća građana u problemu takve naravi, točnije njih više od 370 tisuća.

"Zakon o otpisu dugova fizičkim osobama stupio je na snagu prije dva dana. Smisao zakona je bio da se otpiše dug do 10 tisuća kuna od strane države i osoba povezanih s državom. Tijekom vikenda FINA je krenula u provedbu zakona i uspješno provela prvu mjeru - izvršen je otpis duga za 150.474 naša sugrađana", istaknuo je Plenković javlja Dnevnik.hr.

SVEČANA SJEDNICA Plenković iz Vinkovaca poručio: Hrvatska može i više i bolje...

"6248 sugrađana je u potpunosti deblokirano", kazao je Plenković. Dodao je i da je tih 150 tisuća ljudi otpisan dug u iznosu od 1,338 milijardu kuna.

"To je izvršeno automatski zahvaljujući zakonu i djelatnicima FINA-e. Bez papirologije i podnošenja zahtjeva", kaže Plenković.

Podsjetimo, ovim bi zakonom trebao odmah biti deblokiran 71.291 ovršenik, a iznos duga smanjit će se za 32 milijarde kuna. Cilj je zakona o otpisu dugova fizičkim osobama otpustiti dugove do 10.000 kuna građanima koje su blokirali država, jedinice lokalne i područne samouprave ili pravne osobe koje su povezane s njima, poput HEP-a, HRT-a i plinarskih društava.
 

Komentari (253)
  • Znaci oni koji uredno placaju sve svoje obaveze su budale???

    23. 7. 2018,   14:04
  • za godinu dana opet će se istima oprostit dugovi.....

    23. 7. 2018,   14:03
  • Svi oni kojima je oprosten dug za kratko vrijeme ce biti u jos vecim hovnima. To je njihov nacin zivota.

    23. 7. 2018,   14:05