Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Otpremnina Plive od 300 tisuća kuna je obična laž'

None Foto: REUTERS

Oko 790 radnika u Plivi koji će dobiti otkaze ogorčeni su napisima da će dobiti 300.000 kuna otpremnine. Tvrde da je iznos u pola manji

Porukom pod naslovom 'Istina o Plivinim otpremninama' grupa radnika koja bi uskoro trebala dobiti otkaz u Plivi obratila se medijima. Tvrde da prosječna otpremnina nije 300.000 kuna, već upola manja. 
- Radnik s neto osobnim dohotkom od sedam tisuća kuna i sa 27 godina radnog staža, dobit će otprilike 200.000 kuna, i to umanjeno za porez. Ima i onih čija su primanja i 30.000 kuna, što je temelj za veliku otpremninu, ali njihov broj je zanemariv. Prosjek osobnog dohotka za 790 ljudi koji će dobiti otkaz je oko šest tisuća kuna - tvrdi zaposlenik Silvio Zednik. Predstavnica sindikata energetike, kemije i nemetala Jasenka Maloseja izjavila je za HTV kako je možda bilo nespretne interpretacije o visini iznosa, te kako će veće otpremnine dobit tek pojedinci. U Plivi su rekli da radi zaštite osobnih podataka svojih zaposlenika nisu u mogućnosti komentirati pojedinačne iznose, no kako stoje iza svih podataka o bruto iznosima koji su u ponedjeljak izneseni na konferenciji za medije.

Komentari (6)
  • Baš će Židovi dat lovu.....hahahahahahah

    10. 2. 2009,   16:34
  • Pa radnici Plive moraju demantirat u medijima da će dobiti toliku lovu, jer će inače sva rodbina navaliti na njih da im posude.... Neka, bolje da kažu da će dobiti manje.

    10. 2. 2009,   17:05
  • ima jedan plakat ndh koji prikazuje židova u obliku vampira nedavno bio na tv židovka i hrvat ginu u jasenovcu, oni ništa drugo niti znaju nego oteti, preprodati dok naši telebani bulje kao telad

    10. 2. 2009,   17:30