Obavijesti

News

Komentari 41

Otpustili su trudnicu: HSP AS sad prodaje auto da je obešteti

Otpustili su trudnicu: HSP AS sad prodaje auto da je obešteti
1

U pisanom otkazu stoji kako nije došla na posao od 7.srpnja, kada su ključevi stranačke prostorije bili vraćeni Gradu Zadru, pa gospođa nije ni mogla doći na posao

VIDEO

HSP Ante Starčević morat će bivšoj tajnici isplatiti 130.000 kuna odštete zbog otkaza kojeg je dobila prošle godine. 

Odlukom Središnjice stranke, gospođi, koja je u tom trenutku bila u četvrtom mjesecu trudnoće, poštom je došao pismeni otkaz u kojem su naveli da "nije došla na radno mjesto od 7. srpnja". No, Bolić fizički ni nije mogla doći na posao jer su vrata stranačke prostorije bila zaključana, a ključ vraćen Gradu Zadru zbog toga što je vodstvo stranke osnovalo novu stranku.

Račun stranke blokiran do isplate 

Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Zadru, bivša tajnica HSP AS-a dobit će odštetu u visini 130.000 kuna. Sud je ustvdio da je  otpuštena mimo zakonskih propisa sa svoje dužnosti. 

Kako bi podmirili troškove, čelnici HSP AS-a, koji su nedavno priopćili da će ponovno aktivirati stranku, naći će se u teškoj financijskoj situaciji jer će račun stranke biti blokiran dokle god se gospođi  ne isplati sudski propisana odšteta. 

- Prodat ćemo službeno vozilo kako bismo isplatili dug gospođi  - izjavio je novi koordinator HSP AS-a za Zadar, Slobodan Dević Pićo, za Zadarski list. 

Nisu joj se javljali 

Dević je dodao kako on nema veze s otkazom obzirom da tada ni nije bio u stranci. Tadašnji članovi stranke osnovali su novu stranku, MODES, čiji je predsjednik bio Rudolf Dvorski. Oštećena žena izjavila je kako je zvala Dvorskog vezano uz otkaz, na što joj je on rekao da "oni više nisu članovi stranke i neka zove i pita Zagreb". 

Sudu je kasnije navela da je zvala i Središnjicu koja joj je poslala pismeni otkaz, no da se nitko nije javio. U ured stranke zbog vraćenog ključa više nije mogla ući. 

- Nije nedvojbeno utvrđeno da bi tužiteljica napustila radno mjesto svojom voljom, već iz izvedenih dokaza proizlazi da je razlog tome nemogućnost pristupa radnom mjestu, službenom telefonu i mailu, odnosno zaključane prostorije u kojem je obavljala rad, pa stoga nije ostvarena teška povreda radne obveze - stoji u obrazloženju presude. Sutkinja Ivana Čačić-Brčić ustvrdila je i kako je stranka imala saznanja što se događa s poslovnim prostorom, no i dalje su gospođi  uručili otkaz bez mogućnosti iznošenja obrane. 

Stranka ju mora vratiti na posao 

Tijekom suđenja sutkinju nije zanimalo što je rukovodstvo stranke otišlo u drugu stranku, već je li uručeni otkaz bio prema zakonu ili nije. Prvostupanjska presuda naložila je starčevićancima da Katarinu Bolić vrate na posao. 

- Na radno mjesto administratora odnosno ako je navedeno mjesto popunjeno ili prestalo postojati iz bilo kojeg drugog razloga, na drugo odgovarajuće radno mjesto prema stručnoj spremi, kvalifikacijama i sposobnostima tužiteljice u roku od 8 dana - stoji u presudi. Također, stranka će pomiriti i troškove parnice od 2.500 kuna. 

Kako bi isplatili troškove, stranka će morati prodati jedino vozilo kojim raspolaže - Audi A6, koji je već bio predmetom rasprava u Državnom odvjetništvu i Poreznoj upravi kada je stranka prije godinu dana suspendirala glavnog tajnika Peru Ćorića. Teretilo ga se da je koristio službeni automobil u privatne svrhe, ulijevao gorivo na račun stranke i imao svog vozača - bez odluke Predsjedništva. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa