Obavijesti

News

Komentari 8

Otrovali su se nakon vjenčanja, još se ne zna tko je za to kriv

Otrovali su se nakon vjenčanja, još se ne zna tko je za to kriv
3

Mladić i djevojka se nisu pojavili na doručku nakon svadbe. Prijatelji su našli njihova tijela u apartmanu na katu. Tada je utvrđeno da su se otrovali ugljikovim monoksidom

VIDEO

Patrik Blaško iz Poreča i Lara Nikolić iz Varvari, tragično su preminuli prije četiri godine u agroturizmu Milena u selu Bačva nedaleko Višnjana u Istri.

Nakon svadbenog slavlja, njihova beživotna tijela u apartmanu su zatekli prijatelji nakon što se nisu pojavili na zajutrku. Odmah je alarmirana policija i Hitna pomoć, no mrtvozornik je mogao samo konstatirati smrt. Kako će kasnije pokazati obdukcija i toksikološko vještačenje, mladi par umro je od trovanja ugljikovim monoksidom, koji je u sobu navodno došao preko instalacija, a to su 2015. godine potvrdili i iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ‘Ivan Vučetić’ iz Zagreba.

Pregled instalacija 

Podsjećamo, ubrzo nakon toga Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu samo protiv dimnjačara Đina Tomića, a koji je tada imao 23 godine i bio je zaposlen u tvrtki D.I.M.Š.O. iz mjesta Čavli. Teretili su ga da nije dobro pregledao instalacije, no kako se klupko odmotavalo izgleda da on neće biti jedini koji će morati u svemu odgovarati.

Odvjetnica Ingrid Barić, a koja zastupa obitelji poginulih prije nekoliko mjeseci nam je najavila da će se istraga proširiti i protiv direktora dimnjačarskog društva Marka Bajraktarevića, ujedno i vlasnika tvrtke D.I.M.Š.O., kao i protiv Đorđe Stefanova, vlasnika agroturizma Milena, a uz njih kao i dosad, i protiv dimnjačara Tomića, te vjerojatno i na distributera plina. S obzirom na to da se u ovome slučaju vode dva postupka, onaj kazneni i građanski, i vještačenja su u oba slučaja rađena neovisno.

Prije mjesec dana na terenu je bio angažiran sudski vještak, koji pregledao samo kotlovnicu, a onda je održano i terensko ročište i vještačenje sama dimnjaka u građanskoj parnici. Nakon poduže rasprave vještak je radio brtvljenje probe dimnjaka, i to paljenjem dimnih patrona, koje su dimile crvenom bojom.

Dim se sad nije pojavio 

Popeo se na krov, začepio dimnjak, a zatim u podnožju istog, u kotlovnici, ubacio patrone u isti kanal dimnjaka i zatvorio rupu. No iako je sličnim vještačenjem nedugo nakon događaja prije četiri godine rečeno da kroz utičnice dolazi dim, u ovome slučaju to nije bilo tako. Dim se uopće nije pojavio, pa je sudac naložio vještaku da preuzme svu dokumentaciju, pa će nakon toga, morati dati odgovore i zaključke tijekom sama parnična postupka. Moguće je da će vršiti se i druga ispitivanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"