Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Otrovana curica je pri svijesti i s majkom je. Dječak je stabilno

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL 4

Dječak u dobi od pet godina još je na Jedinici intenzivnog liječenja. Njegovo stanje je stabilno, kazala nam je dr. Tatjana Ćatipović Adralić iz splitske bolnice

Djevojčica (14) iz Italije, koja je ovaj tjedan primljena u splitsku bolnicu zbog trovanja ugljičnim monoksidom na jedrenjaku na Hvaru, u subotu je s Dječje inenzivne prebačena na Zavod za endokrinologiju i neurologiju Klinike za dječje bolesti KBC-a Split gdje je  s majkom. Dobro se oporavlja.

POGLEDAJTE VIDEO:

VRATIO SE DOMA Ispovijest preživjelog Talijana: 'Svi su nas dočekali u suzama'

- Dječak u dobi od pet godina još je na Jedinici intenzivnog liječenja. Njegovo stanje je stabilno - kazala nam je dr. Tatjana Ćatipović Adralić.

Podsjetimo, na Hvaru je u utorak, na jedrenjaku Atlantia, preminuo Eugenio Vinci (57), poznati poduzetnik. Zbog agregata koji su vlasnici broda na brzinu ugradili u strojarnicu broda kako bi dodatno klimatizirali jedrenjak, u brodske je kabine počeo curiti ugljični monoksid. Vinci je preminuo prije dolaska Hitne pomoći, a djeca su pala u komu. Iako su se i oni otrovali i završili u bolnici, Bruno Mancuso (64), njegova supruga i Vincijeva supruga preživjeli su i oporavili se.

- U ponedjeljak navečer stići će nam Eugenijevo tijelo iz Hrvatske. U srijedu ćemo ga pokopati. Sad sve pripremamo za sprovod - rekao nam je Mancuso. Dodao je da je vrlo zadovoljan načinom na koji se u Hrvatskoj odvija istraga cijelog slučaja.

'TIHI UBOJICA' NA BRODU 'Mi smo sami tražili klimu. Oni su nam udovoljili i dali agregat'

- Svi su nam pristupili na maksimalno ozbiljan i odgovoran način i shvatio sam da je svima u cilju da se sve razriješi točno onako kako treba. To nam daje puno povjerenje u hrvatske institucije i mislimo da rade dobar posao - rekao je Mancuso.

Foto: PIxsell

Nije propustio pohvaliti ni hrvatske liječnike, koji su brzo stigli na mjesto nesreće, odnosno na jedrenjak Atlantiju na Hvaru, te su helikopterom odmah transportirali djecu u splitsku bolnicu.

- Imamo samo riječi hvale za vaše liječnike. Zahvaljujući njihovoj vrhunskoj organiziranosti i reakcijama, životi djece koja su bila s nama su spašeni. Uz još malo sreće oboje će se oporaviti i vratiti nam se kući. Vjerujem u to - rekao je Mancuso.

Komentari (14)
  • ovo je lijepa vijest...hvala doktorima na svesrdnom trudu.

    18. 8. 2019,   12:31
  • Ma konačno ovaj tjedan lipa vijest. Dječice sretno i snage da prebolite smrt svoga tate.

    18. 8. 2019,   12:07
  • Djeca ce imati posljedice, nadajmo se da ce biti minimalne. Hvala doktorima i sestrama? A koliko ce ti isti ljudi dobiti na placi za vrhunski, svjetski posao koji su odradili? I ne, “hvala” nije dovoljna nagrada. Ukoliko se nastavi ovako postupati sa zdravstvenim osobljem, za koju godinu nece biti vise nikoga tko ce iznijeti ovakve situacije....

    18. 8. 2019,   13:41