Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Otrovana djeca su bolje: Počeli ih buditi iz inducirane kome?

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dječak i djevojčica se i dalje nalaze na Jedinici intenzivne njege splitske Pedijatrije. Dežurna liječnica rekla je da su stabilno, bolje nego u četvrtak i da nastavljaju mjere intenzivnog liječenja

Djeca Talijana koja su se otrovala na brodu kod Hvara su stabilno i bolje nego u četvrtak, javlja Dnevnik.hr. Neslužbeno se doznaje da su ih počeli buditi iz kome. 

Dječak (5) i djevojčica (11) se i dalje nalaze na Jedinici intenzivne njege splitske Pedijatrije. Dežurna liječnica rekla je da su stabilno, bolje nego u četvrtak i da nastavljaju mjere intenzivnog liječenja. Kako javlja Jutarnji list, tijekom poslijepodneva su djecu počeli buditi iz inducirane kome. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vlasnik (23) i kapetan (27) broda na kojem su otrovani talijanski turisti iznijeli su obranu pred Općinskim državnim odvjetništvom u Splitu i rekli da se ne smatraju krivima. Branit će se sa slobode. U svojoj obrani su istaknuli da su pružali prvu pomoć unesrećenima te da su i dalje vrlo potreseni. 

MLADI LIJEČNIK Prvi je stigao na jahtu smrti: 'Dvoje djece našao sam u komi'

Tereti ih se da su dva dana prije dogovorenog krstarenja u strojarnicu jahte ugradili benzinski generator-agregat. Četiri dana nakon ugradnje agregat je stavljen u pogon i počelo je istjecanje ugljikova monoksida. Na brodu koji je utorak oko 10 sati uplovio u hvarsku luku bio je mrtav muškarac i pet osoba lošeg zdravstvena stanja koje su završile u splitskoj bolnici.

Komentari (10)
  • Jadna djeca. Da tam neka dva balavca riskiraju zivote ove djece samo za lovu. Sramotno i skandalozno.

    16. 8. 2019,   18:15
  • Vjerovatno da je stavio parnu masinu u brod i spojio dimljak kroz sobe ni onda se nebi osjecao krivim....stari moj ima ko ugraduje stvari i u brodove i sve ostalo platiš dobijes papire napraviš atest i čist si ko suza tek onda možeš govoriti o nekrivnji....

    16. 8. 2019,   18:37
  • Ne razumijem zašto ova dva stvora nisu u istražnom zatvoru?

    16. 8. 2019,   19:36